2013-02-06, 14:02
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najgorsze wizyty u fryzjera - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez kathy579
W piątek miałam zdecydowanie najgorsze cieniowanie włosów w życiu.
Po zapuszczeniu docelowej długości włosów chciałam odświeżyć fryzurę, informując fryzjerkę że zapuszczam włosy i jedynie chcę lekko pocieniować włosy oraz że górna warstwa nie może być krótsza niż do końca ucha – fryzjerka zgodziła się, bawiła się z cieniowaniem ok 1 godziny (co świadczy o jej nieumiejętności) – fryzura wyszła tragiczna ,,garnek na głowie,, górna warstwa ok 10 cm a nie 25 cm, ścięła z cieniowania ok 20 cm włosów…widać że nie zna się zupełnie.
Jak zakończyła swoją pracę miałam łzy w oczach i pobiegłam jak najszybciej do domu z kapturem na włosach (dobrze że to zima). Rano obudziłam się i zaczęłam ryczeć jak głupia, tak długo zapuszczałam włosy udałam się do renomowanego zakładu fryzjerskiego ,,Miłek Design,, do młodszej stylistki Kasi. Chciałam polepszyć sobie urodę poprzez ładne cięcie, a tu na 5 miesięcy jestem skazana na spinki lub kucyk. W sobotę już z samego rana udałam się do zakładu ponownie, niestety nie było tam ani stylistki Kasi ani szefowej zakładu, sceptyczna pani recepcjonistka, -widać że nie zadowolona z zaistniałej sytuacji udała się na zaplecze po czym przyszła ze starszym stylistą p. Andrzejem, który zerkną na moje włosy i stwierdził jednoznacznie że nic się na obecna chwilę nie da zrobić i że włosy muszą przynajmniej odrosnąć jakieś 3 cm, dał mi również do zrozumienia że Kasia jest młodszą stylistką i dopiero zdobywa wiedzę,- jednak przez telefon jak umawiałam wizytę nikt mi tego nie powiedział wręcz przeciwnie…. stylista zaproponował mi kupon sprayu do stylizacji (po to żeby maskować ugniatając loki) i wizytę za 3 miesiące. Recepcjonistka zdegustowana kręcąc głową powiedział że może oddać mi pieniądze i na tym się skończyło. Wszystko ok ale…ja teraz przez przynajmniej 5 miesięcy (bo to kręcone włosy) będę się męczyć. NIKOMU WIĘCEJ Z TEGO ZAKŁADU NIE ZAUFAM,NIE POLECAM!!!
dota 1, -włosy przed cieniowaniem
fota 2 i 3 po cieniowaniu
|
mi sie podobaja wlasnie po obcieciu niz przed
|