Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Napisane przez Sojka1990
Alfabia tego pchacza to na najbliższe 3miesiące do pudła schowaj  jak będzie sama wstawać to niech stoi ale tak nawet kilkusekundowe stawianie dziecka kilka razy dziennie (śmiem przypuszczać że pewnie wam się tak zdarza ze 3-4 razy dziennie przynajmniej stawiać skoro małej to frajde sprawia) może poważnie uszkodzić bioderka, które nie są jeszcze do końca wykształcone.
Nie mówie tego złośliwie, ale kochanie to jest zdecydowanie za wcześnie nawet na kilka sekund takiego "stania"
|
Dobrze dziewczyny już spokojnie. Nie zjedzcie mnie. Pchacz przyjechał wczoraj więc te stawianie było w zasadzie wczoraj do zdjęcia Czasem na nóżkach stoi pod paszkami podtrzymana. Ale Zosia to raczej leniuszek jest to większego wysiłku.
Pchacza nie schowam bo Zosia się wyleguje pod nim i paca łapkami po tych guziczkach z zadowoleniem. Ona lubi jak coś jej gra.
Na forum parentingu to dziewczyny chodziki pokupowały a ja zareagowałam tak jak wy. Bo to akurat mi się wcale nie podoba, żeby takie 6 miesięczne dzieci w to wkładać. Ogólnie to nie jestem za klasycznymi chodzikami bo dzieci nie uczą się prawidłowych odruchów łapania równowagi i tam dopiero kręgosłupy się obciąża. Bo na 5 minut to maluchów w to się nie wkłada.
W zasadzie szukałam na allegro czegoś grającego dla małej, aby wydawało dźwięki po uderzeniu w klawisz. Znalazłam ten pchacz i na razie taką funkcję będzie pełnił: zabawki pozytywki.
|