2013-02-08, 16:43
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Napisane przez debesciara
Wniosek u udzielenie urlopu wychowawczego składasz u pracodawcy, jesli kwalifikujesz się żeby otrzymać zasiłek rodzinny i zarazem dodatek wychowawczy, to musisz się do MOPSu zgłosić osobiście z wnioskiem o zasiłek rodzinny i załącznikami czyli m.in. zgodą od pracodawcy na udzielenie takiego urlopu
|
Cytat:
Napisane przez justys1358
Ja najpierw wniosek do pracodawcy, ksiegowa załatwiła co trzeba, a ja teraz złozyłam do MOPSu i czekam na odp. czy bede miała płatny.
|
Cytat:
Napisane przez rozowa1987
Ja do pracodawcy składałam.
|
Cytat:
Napisane przez Maddy84
Ja składałam wniosek tylko u pracodawcy bo tak się w PIP dowiedziałam. Teraz tylko muszę skontrolować czy wszystko dotarło jak należy bo mój pracodawca niestety musi być kontrolowany na każdym kroku inaczej "zapomina" :P
|
Dzięki za odpowiedzi 
Czyli jak mi się nie należy zasiłek, to nie muszę tych papierów zanosić do MOPSu?
Co do karmienia w miejscu publicznym, to ja nie mam z tym żadnego problemu. Nie przeszkadza mi kompletnie, że ktoś przy mnie karmi i ja też nie wstydzę się karmić przy kimś. Nie robiłam tego często, bo może kilka razy w parku i może raz w CH, ale nie mam z tym żadnego problemu. Wiadomo, że nie siadam na środku pasażu, czy przy głównej alejce w parku i karmię, ale to bardziej ze względu na komfort mojego dziecka, niż na gapiów dookoła.
Pokoje dla matek z dzieckiem są zazwyczaj w tragicznym stanie W jednym z takich miejsc np. śmierdziało z kanalizacji Za to zostałam mile rozczarowana w pokoju dla matek z dzieckiem w CH M1 w Czeladzi. Pokój bardzo czysty, z umywalką, przewijakiem, krzesłem, na którym można usiąść nakarmić dziecko i uwaga uwaga- z pampersami na zmianę Byłam w szoku. Pod przewijakiem stał plastikowy pojemnik, a w nim kilka sztuk pampersów w rozm. chyba 2 
W jakiej formie podajecie dzieciom rodzynki? Przelewacie je wrzątkiem? Gotujecie? Podajecie w formie wyjściowej ?
|
|
|