2013-02-08, 18:27
|
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: NPR-sposób na życie
Cytat:
Napisane przez verumka
A chęć odłożenia poczęcia dziecka, to nie powód?
|
To powód do tego, by unikać poczęcia. Albo poprzez niewspółżycie w dni płodne, albo poprzez stosowanie antykoncepcji. Są inne metody na odłożenie poczęcia dziecka niż uprawianie seksu tylko w dni niepłodne.
Cytat:
Bo sobie tak postanowili?
|
Jeśli tak sobie (z jakiegoś powodu) postanowili, to niech się tego trzymają. Ale inni niekoniecznie w ogóle tak sobie postanowią i niekoniecznie musi mieć to związek z tym, że nie potrafią się powstrzymać od seksu.
Cykliczne wstrzymywanie się od seksu w momencie, gdy obie osoby mają na ten seks ochotę jest z punktu widzenia wielu osób zupełnie bez sensu (w ich przypadku). Jednocześnie jednak duża część tych osób potrafi wytrzymać bez seksu, gdy pojawi się odpowiedni ich zdaniem powód, np. choroba partnera, brak chęci na seks ze strony partnera itp..
Cytat:
Jeżeli dla kogoś trudnością jest wstrzymanie się przez kilka dni w cyklu, ale okaże się, że (z przyczyn od niego niezależnych i ciężkich) przez 20 lat już nie, no to brawo, tylko podziwiać, tylko... czy to się zdarzy?
|
Jeśli ktoś ma problem, by powstrzymać się od seksu przez 20 dni z uzasadnionych dla niego powodów, to faktycznie, coś już jest nie halo.
Co innego, jeśli ktoś zwyczajnie nie widzi powodu, by się powstrzymywać od seksu, jeśli on ma ochotę i partner(ka) ma ochotę na seks.
Cytat:
W ogóle to nie naszła mnie pewna refleksja: nie rozumiem po co te dyskusje. Jeden stosuje pigułki, drugi prezerwatywy, trzeci jeszcze co innego, a czwarty NPR. To jest indywidualna sprawa każdej pary, jaka metoda im odpowiada. Ten wątek jest dla ZWOLENNIKÓW NPR, jak sama nazwa wskazuje. Czy zwolennicy NPR wchodzą na tematy dziewczyn, które np. zażywają pigułki i je krytykują?
|
Ja mogę odpowiedzieć tylko za siebie – odpowiedziałam na Twój post, bo zwyczajnie nie zgodziłam się z tym, co napisałaś. Nie uważam, by cykliczne powstrzymywanie się od seksu w momencie, gdy dwie osoby mają na ten seks ochotę było konieczne.
Zaznaczę też, że jestem zwolenniczką NPR-u.
|
|