2013-02-09, 18:36
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
Napisane przez pani22ka
mnie dzis tesciowa uswiadomila, ze jeszcze nie czas na zakupy... za szybko robimy (przypominam, ze dopiero tydzien temu pierwszy zakup robilismy + lozeczko w tym tygodniu)...
ona, jak byla niemowlakiem, to pierwsze rzeczy dostala jak miala 2 miesiace. najpierw lezala w samej 'pieluszce' (nie byla to pielucha, bo kupowac nie wolno, wiec jej mama pociela poszwe na pierzyne)...
padlam. ale nie wdalam sie w dyskusje   ale sobie pomyslalam, ze - pomijajac wszystko - ona sie na poczatku lipca urodzila 
|
jakbym moją mamę słyszała.. nie czas na zakupy, nie kupuje się niczego przed porodem ostatnio była wielce zdziwiona jak ją uświadomiłam, że np. na wózek czeka się w sklepie 4-5 tygodni, bo myślała, że idę i kupuję jednego dnia..
teraz tylko czekam aż któregoś dnia mama przyjdzie i zacznie jej się zawał na widok łóżeczka, które mamy już w domu. co prawda leży w kartonie, ale jednak jest już. realnie, namacalnie. i nie są to ciuszki, które schowam przed nią do szafy żeby uniknąć niepotrzebnych dyskusji 
|