Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Podskórne gule" - guzki, czyli zaawansowane zmiany trądzikowe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-11, 12:07   #302
Visez
Zakorzenienie

Dot.: "Podskórne gule" - guzki, czyli zaawansowane zmiany trądzikowe

Cytat:
Napisane przez slodka_dzaga Pokaż wiadomość
dzięki bardzo! napewno się tym zajme najgorsze w tym wszystkim sa te czerwone blizny,które nie chcą zejśc...
O nie, zapewiam że jest coś gorszego od czerwonych blizn które można zakryć podkładem. Ja mam np pełno wgłębień których nie zakryje nic..

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez uolcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie wiem czy mam te same podskórne gule o których piszecie... głównie na linii żuchwy i w okolicach, są małe, wyczuwalne i dość twarde pod palcem. Przy wyciskaniu niektóre wychodzą, a z niektórych leci 'woda' (bardzo bolesne wyciskanie tychże gul) i potem się strasznie paprzą. Kwasy w ogóle nie pomagają, badałam hormony i mam za dużo prolaktyny (gin nic sobie z tego nie zrobiła) ;/ kupiłam tormentiol i czekam na wizytę u dermatologa... ktoś miał takie gule i sobie jakoś z nimi poradził?
Gule na linii żuchwy mogą świadczyć o problemach hormonalnych. Ja miałam gule na policzkach, pomógł izotek od kilku mies nie mam nic.