2013-02-14, 17:35
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chcę rodzić w domu! LUBLIN
Nie mam wiedzy medycznej, dlatego moje pisanie może wydawać się trochę naiwne - nie mogę stanowić źródła wiedzy na temat procedury - dlatego napisałam na wstępie, że to takie moje przemyślenia i wrażenia, które mam po przeczytaniu i wysłuchaniu historii różnych porodów. W większości w szpitalu.
Odnoszę wrażenie, że tak bardzo kierowałyście się w podjęciu decyzji co do miejsca porodu STRACHEM, że trudno będzie komukolwiek przekonać Was o zaletach porodu domowego, ponieważ dalej kierujecie się właśnie obawami.
Na stronie polecanej przez którąś z Was w artykule, który opisuje minusy oraz sytuacje bezsprzecznie wykluczające poród w domu znalazłam takie oto podsumowanie:
"Oczywiście istnieją także zalety porodu w domu, które sprawiają, że coraz więcej kobiet decyduje się na tę formę porodu. Decyzja o porodzie szpitalnym lub domowym musi być dobrze przemyślana, kobieta musi rozważyć wszystkie wady i zalety porodu w domu i w szpitalu. "
Ja niestety, zapewne z powodów finansowych nie będę mogła rodzić w domu pod okiem doświadczonej położnej...
Chciałabym, żeby kobiety miały wybór, żeby nie traktowano wyboru rodzenia w domu jako "fanaberię", "zachciankę", "foch".... polecam obejrzenie filmów których linki są u góry - zapoznajcie się z tą drugą stroną medalu.
"Rzeczywiście poród jest w głowie kobiety. Życzę Wam, drogie panie, abyście też zrozumiały jaka siła jest w Was i że wszystko zależy od was, od nikogo innego." z http://vivatporod.pl/pl,szczesliwe_h...basia_i_stas,3
|
|