Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - robię sobie krzywdę, nie wiem co robić.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-14, 22:16   #5
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica
Dot.: robię sobie krzywdę, nie wiem co robić.

Cytat:
Napisane przez Moonspell90 Pokaż wiadomość
Po pierwsze okaleczając się, nic nie zyskasz, jedynie stracisz. Ciężko jest wyjść z tego bagna, teraz jesteś załamana i zdenerwowana, gdyż nie potrafisz odnaleźć wyjścia. Powiem Ci tak ( z własnego doświadczenia) pójść do lekarza możesz, ale pamiętaj, że nikt Ci nie pomoże, tylko Ty sama musisz a przede wszystkim musisz CHCIEĆ to zrobić. Psychoterapeuta postara sie naprowadzić na właściwy tor a psychiatra przepisze leki, po których będziesz mniej zastanawiała się nad życiem, jednym słowem otępi Cię. Pomaga, ale na krótko. Jeżeli masz wsparcie w chłopaku, porozmawiaj z nim.
Psychiatra to nie musi być samo zło - nie rozprowadzaj stereotypowych informacji.
Mam kolegę, którego dopiero duet psychiatra + psychoterapeuta uratował od pogłębiającej się depresji i prób samobójczych.
Ciężko, żeby leki psychotropowe nie miały żadnych skutków ubocznych - to nie jest paracetamol, ale niekiedy są niezbędne. Ale jeśli zamiast hamować, nasilają lęki i inne objawy, to się je zmienia. Dobiera się je pod pacjenta, to nie są cukierki.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując