Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-16, 12:10   #2247
bajons
Zadomowienie

GG do bajons
Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość

Co sądzicie o tym obliczaniu BTW w jedzeniu? Weszłam sobie na stronę PoTreningu i policzyłam ile powinnam jeść i zrobiłam sobie symulację dzisiejszego menu.
Ustawiłam sobie w aktywności umiarkowaną, bo nie ćwiczę na tyle intensywnie, żeby to była duża, tak mi się przynajmniej zdaje I wyszło mi:
Aby utrzymać wagę
Kalorie 2557.86
Węglowodany 55% 1406.82kcal = 351.71gram
Białko 15%% 383.68kcal = 95.92gram
Tluszcz 30% 767.36kcal = 85.26gram

Sporo A po przeliczeniu co dziś bym zjadła wyszło (nie liczyłam warzyw, bo to drobnostki kaloryczne są):
Suma dobowa
1479 kcal
82 g białka
75 g tłuszczu
139 g węglowodanów

Co o tym sądzicie? Trzymać się SB i jeść jak widać tak mało czy trochę patrzeć na te wytyczne?
To strasznie męczące jest, takie liczenie. Trzeba cały jadłospis dostosować do tego, żeby BTW się zgadzało i żreć jak świnia, żeby kalorii było dostatecznie dużo. Nie wiem.
Ja też sobie liczyłam, byłam przerażona, że mam zjadać jakieś (o ile pamiętam) 2360 kcal. Ja chyba nigdy tyle nie jadłam. Ale chyba nie będę się za to brać... przecież zwyczajnie nie dam rady tego tak pilnować i tyle jeść, choć pewnie to rozsądne i poparte dowodami. Hmmm sama nie wiem. A ty Kretka?? Idziesz w tym kierunku?

Trenuję Nordic Walking to już 257 km

Fanka Sagi G.R.R. Martina
bajons jest offline Zgłoś do moderatora