Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-16, 12:07   #1245
margo50100
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

[QUOTE=Amorcio;39267146]
Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
ja miałam operację ok 15:30 i od chyba północy przychodziła pielęgniarka, opróżniała dreny i mówiła, że mam chodzić dopóki nie będzie się w nich nic zbierać bo jak nie to mi je na tydzień do domu da.... i to mnie przeraziło bo co bym tacie powiedziała jak on do tej pory o niczym nie wie? "oj coś mi się przyczepiło" i tak wędrowałam po korytarzu z odruchami wymiotnymi... straszne to było [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Toniu a wiesz kiedy daja te dreny? bo nie kazda musi je miec...
Amorcio, powiem CI co ja wiem w tym temacie (chociaż wiem, ze nie wiem wszystkiego ). Są lekarze, którzy standardowo dreny "wsadzają" po operacji i są lekarze (tak jak mój) którzy widząc w trakcie operacji jak silne jest krwawienie, decydują czy ten dren jest potrzebny czy nie. Mówił, że średnio 1/10 przypadków u niego "kończy" z drenami... Tłumaczył mi, że tak naprawdę w momencie usuwania drenów ponownie wywołuje się podrażenienie tkanek które implikuje ponowne krwawienie, czyli najpierw dren pomaga usunąć nadmiar krwi a potem powoduje dodatkowe krwawienie. Dlatego jeśli nie ma wyraźnej konieczności po zabiegu, to nie stosuje drenów. Mnie się ta opcja bardzo spodobała

Krystell Kochana, witaj Cycolinko!!! ...oj to nie sen, one sa naprwde!!

Dzień dobry wszystkim

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez unsafe_girl Pokaż wiadomość
dreamer365 powodzenia

Dziewczyny, kiedyś już o to pytałam, ale przeszło niezauważone:
Po jakim czasie piersi stają się ruchome?
Girl jakie wymiary mają Twoje implanty? tzn podstawę i projekcję?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

dreamer365 powodzenia, trzymam kciuki !!!!

Edytowane przez margo50100
Czas edycji: 2013-02-16 o 12:02
margo50100 jest offline Zgłoś do moderatora