Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mieszkanie z chłopakiem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-16, 21:34   #4
awki
Raczkowanie

Dot.: mieszkanie z chłopakiem

Mam 21 lat, studiuję, mieszkam w innym mieście niż moje rodzinne. Mój chłopak jest dokładnie w takiej samej sytuacji, jesteśmy razem od 3 lat. Gdybym miała możliwość - nie zamieszkałabym z nim teraz. Mam kilka głównych powodów:
1. Jesteśmy młodzi, jesteśmy razem krótko, nie wiadomo, czy nie rozstaniemy się bliskiej przyszłości. Później byłyby problemy z wyprowadzką, szukaniem innego mieszkania.
2. Uważam, że w szczególności faceci powinni mieć okres w życiu, kiedy mieszkają chociaż po części na własną rękę, to znaczy w mieszkaniu, które muszą sami sprzątać, w którym muszą sami prać i gotować. Nawet jeśli w przyszłości wyjdzie tak, że to on będzie pracował, a ja będę zajmować się domem, on doceni moją pracę, ponieważ będzie ją znał z autopsji. Nie chcę automatyczne przejąć roli jego matki
3. Lubię chodzić na randki, szykować się na spotkania i siedzieć jak na szpilkach tuż przed nimi. Po prostu nie chcę tak szybko przejść w tryb spokojnej rutyny.
4. Póki studiuję i nie stać mnie na własne utrzymanie, mieszkanie razem z facetem w domu, który opłacają nasi rodzice jest... Śmieszne Niedojrzałe. Taka zabawa w dom. Niby mamy rodzinę, ale ktoś inny ją utrzymuje.
awki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując