2013-02-18, 14:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Cytat:
Napisane przez Tygrryska
wcale tak duzo czasu na to nie przeznaczam
najbardziej mi teraz zalezy na niemieckim takze codziennie dodaje ok 20 nowych slowek +powtorki w Anki, do tego w zaleznosci od tego na co mam ochote radio/tv/serial albo rodzial w ksiazce/jakis artykul, pare razy w tyg cwiczenia z gramatyki
na hiszpanskim mi mniej zalezy  wiec sie nie spiesze z materialem, przerabiam no hay problema (czasami bywaly dlugie przerwy kiedy nie dodawalam nowego materialu bo mi sie nie chcialo  albo nie mialam czasu  ), do tego od czasu do czasu cwiczenia z gramatyki albo slownictwa
z pozostalej dwojki po prostu czytam sobie wiadomosci na roznych stronach, ogladam filmy..
ale mam tez w Anki do nich osobne talie, ale dosc rzadko dodaje nowe slowka
|
Hmm, wydaje mi sie ze jednak sporo musisz poswiecac, jesli robisz to wszystko co piszesz..
Czasami sie zastanawiam jakim cudem pracujac ok 9 godz dziennie, poswiecajac na swoje pasje z ktorych nie chce sie zrezygnowac ok 3 godzin dziennie (u mnie ok godz. angielski + ok 2 godz. running i cwiczenia fizyczne) znalezc jeszcze czas na zwiazek, rodzine, nauke innych jezykow..
No i zaczelam sie spotykac z moim prywatnym nauczycielem portugalskiego, aby polaczyc milosc i pasje 
A co Ty studiujesz ?
Cytat:
Napisane przez Maguda_
Jak zwykle wszystko jest względne i dużo zależy od nauczyciela ... jednak na lektoratach z 3 języków podczas studiów, najlepiej i najmilej wspominam zajęcia z tylko 1 języka, reszta, niestety, bez komentarza, równie dobrze mogłoby nie istnieć
Eh, obrażam się znowu na Klausa  Przez ostatni tydzień tak dobrze nam się współpracowało, a teraz znowu krzyczy, że są problemy z dźwiękiem, tak nie da się pracować, wciąż to samo ... i tak traktowałam go bardziej "pomocniczo", ale przecież nie będę co tydzień instalować go od początku, do niczego to nie doprowadzi. Najwyżej podkradnę mu słówka, jeśli bardzo za nim zatęsknię, ale nie sądzę 
|
Reklamowalas go ? Przeciez to kupe pieniedzy kosztuje, nie wyobrazam sobie zeby z moim Henrym tak sie mialo stac 
Cytat:
Napisane przez angelinmyheart
W sumie 2,5 miesiąca, ale na początku nie uczyłam się codziennie, ale teraz zmieniłam laptopa i straciłam powtórki, gr. Wiem, że można zimportować, ale nie umiałam dojść jak. 
|
To krociutko, ile nowych slowek i zdan dziennie wprowadzalas ?
Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2013-02-18 o 14:37
|
|
|