2013-02-19, 20:19
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaburzenia hormonalne (PCOS, schorzenia nadnerczy i tarczycy)- wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez marma53
Hej Dziewczyny  Jakiś miesiąc temu pisałam tutaj, zrobiłam w końcu komplet badań, na które dostałam skierowanie od rodzinnego. Mam 20 lat. O objawach pisałam, ale dla przypomnienia: - uczucie gorąca po jedzeniu i wypiciu czegokolwiek, - częste wypróżnianie się i to takie mniej gęste niż normalne , - mam niedowagę i nie przybieram na wadze mimo, że miałam normalną wagę a teraz jem naprawdę sporo ok. 3 (czasem ok 4) tys kalorii i naprawdę niewiele ćwiczę i ciągle jestem głodna, nie mogę się najeść, - łzawią i swędzą mnie oczy, - mam na dłoniach przesuszoną skórę, ale na całym ciele taką dość wilgotną i ciepłą, - miesiączkę też mam nieregularną i trwa (to też zależy) albo 1-2 dni, albo 4-5 dni, zazwyczaj jednak ta pierwsza opcja.
Do lekarza mam jeszcze tydzień czasu, a chciałam podać Wam moje wyniki i co Wy o tym myślicie, chciałabym się dowiedzieć.
W sumie pewnie głównie o hormony chodzi tak więc:
TSH - 4,220 [0,27-4,0]
fT3 - 1,29 [0,932-1,71]
fT4 - 3,260 [2,02-4,43]
|
Masz za wysokie TSH, w Twoim wieku powinno wynosić najlepiej 1,5, max. 2. Biorąc pod uwagę objawy, wyniki badań mogą wskazywać na niedoczynność tarczycy, ale z diagnozą poczekaj do wizyty lek.
|
|
|