Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-20, 10:24   #1832
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez Lena1209 Pokaż wiadomość
Ja takie remanenty robię minimum 2 razy w roku: koniec zimy i koniec lata.Pakuję wszystko to czego nie będę nosić,zarówno ciuchy troszkę zniszczone jaki i te rzadko noszone i oddaję ludziom potrzebującym,wrzucam do takich specjalnych kontenerów Kiedyś woziłam przez jakiś czas parę dużych reklamówek w bagażniku bo zapomniałam o nich Możesz spróbować na allegro,słyszałam też o komisach
Z tego co wiem, a słyszałam od kilku osób, to ubrania z kontenerów trafiają do lumpeksów. Kiedyś faktycznie należały do Caritasu(?), a potem wykupiła je jakaś firma, która płaciła Caritasowi za to, że na kontenerze pozostało ich logo. W każdym razie u mnie, znak Caritasu zniknął już z pojemników
Moim zdaniem lepiej wydać bezpośrednio potrzebującym czy dó mopsu... Chociaż nie raz widziałam jak osoby bezdomne czy prawdopodobnie Cyganki wyciągały ubrania z tych kontenerów
Sama czasem próbuje na allegro i na szafie. Ale na drugim serwisie wprowadzili prowizję od sprzedaży, poza tym jest mniej potencjalnych kupców niż na all.
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora