Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-20, 13:06   #747
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez olap93 Pokaż wiadomość
Gdzie dostane tanio fartuch na zajecia labolatoryjne z chemii?
Na Elektoralnej od pl. Bankowego jest sklep ze szkłem laboratoryjnym i mają fartuchy, ja tam kiedyś kupowałam, ale mają tam takie cienkie, bawełniane i szczerze nie polecam takich na zajęcia w labie, bo taki fartuch nie posłużył mi długo - po 1 semestrze podziurawiony od odczynników i to nie jakiś żrących czy bardzo mocnych substancji, ale "zwykłych", standardowych często używanych roztworów np. nadmanganianu potasu, który wypalał w takim fartuchu dziury Więc nie chronił dobrze odzieży przed poplamieniem.

Lepiej zainwestować w fartuch z lepszego, grubszego materiału, który faktycznie ochroni przed plamami/wypaleniem, zwłaszcza, jeśli fartuch ma posłużyć na dłużej, a nie tylko przez semestr. Mam na myśli fartuch szyty z materiału takiego jak mundurki pielęgniarskie/aptekarskie/kosmetyczne/lekarskie.

Wiem, że jest stoisko z odzieżą ochronną, bhp na stadionie Olimpia przy Górczewskiej/róg Prymasa Tysiąclecia (w niedzielę odbywa się tam handel - typu bazarowisko jak dawniej na stadionie X-lecia ). Tam są fartuchy pielęgniarskie - powinny być tańsze niż w sklepie z artykułami medycznymi.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
szukam jakiejs ogarniętej zielarki
Sklep zielarski i kompetentnym sprzedawcą (starszy Pan, chętny do udzielania informacji) jest na Hożej, od pl Trzech Krzyży (kiedyś ten sklep był na pl. 3 krzyży za pocztą, ale został przeniesiony na Hożą), mają bardzo bogaty wybór kosmetyków ziołowych, ekologicznych itp. np. Fitomed-u, Farmony, Flos-leku, Dabur, Khadi, Himalaya Herbals chyba... Jakieś hinduskie, ayurvedyjskie mi się rzuciły w oczy )

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora