Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przed przysięgą nie uciekniesz, gdy tu w nasze grono wdepniesz! :D PM 2013 cz. 41!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-21, 11:44   #3601
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Przed przysięgą nie uciekniesz, gdy tu w nasze grono wdepniesz! :D PM 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Rozumiem poglądy tej Pani, nawet gdzieś tam się z nimi zgodzę w teorii, ale w praktyce wiem, że będzie inaczej np. nie mialabym dylemtu kogo ratować najpierw w razie jakiegoś wypadku.
tu chyba kazda by postapila tak samo i mysle ze faceci tez by tego dylematu nie mieli.
Cytat:
Napisane przez myszeczka87 Pokaż wiadomość
OMG
A tak na poważnie, to większość kobiet kocha swoje dzieci bardziej od Mężów...To nie jest takie straszne...Dla mnie gorsze jest to, że jak urodzi się dziecko to żona odsuwa męża od obowiązków z nim związanych, bo niby żona zrobi to lepiej..I dlatego mąż z dzieckiem nie ma już takiej więzi od samego początku...czasem przez to mężowi są o dziecko bardzo "zazdrośni'...Nie mogę pojąć co z kobiet za baby wstrętne w tym temacie...
i to jest prawda. Najgorsza rzecz to po porodzie osunad meza od dziecka i od siebie.
Maz staje sie czesto potem zazdorsny o uczucia zony i dochodzi do spiec.
Na naukach mielismy pare tez, ktora wlasnie nam tu duzo rzeczy opowiadala i gosc nam powiedzial, ze ojcowie jesli zony ich nie dopuszczaja do dzieci maja sie sami 'wepchnac' i wiez z dzieckiem budowac od poczatku. I wiele innych super spraw mowili.
Cytat:
Napisane przez myszeczka87 Pokaż wiadomość
Sama widzisz co ludzie mają w głowach...Mi taka szopka też się nie podoba..Niby tradycja, ze chłopak pyta się Rodziców o zgodę...Dla mnie to bez sensu, bo co jak Rodzice się nie zgodzą?Nie oświadczy się czy co?

Poza tym (może to tylko moje zdanie) zaręczyny powinny być nie planowane, z zaskoczenia...A nie dlatego, ze dziewczyna jest np w ciąży..nie zaręczyłabym się wiedząc, ze jestem w ciąży...Bo to wcale nie oznacza dojrzałości do podjęcia decyzji o zaręczynach, a potem o ślubie...
ja tez bym sie nie zareczyla tylko z powodu ciazy. Glupota.
Jeden znajomy nam opowiadal jak to na naukach ksiadz mowil'dziewczyno jesli jestes w ciazy, nie bierz z tego powodu teraz slubu. Zamieszkajcie razem, bo to teraz Wasz obowiazek razem wychowac dziecko, a dopiero pozniej wezcie slub. Nie robcie glupoty i nie bierzcie slubu tylko z powodu ciazy. Przemyslcie to'. I tu sie zgodze w 100%