Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mam 1cm rozwarcia, upławy przeźroczysto-różowe i bóle brzucha w nocy. Pomocy ...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-22, 10:02   #6
lza_slonca
Zakorzenienie

Dot.: Mam 1cm rozwarcia, upławy przeźroczysto-różowe i bóle brzucha w nocy. Pomocy ..

Cytat:
Napisane przez ola2490 Pokaż wiadomość
coraz bliżej rozwiązania

mamy czwartek...we wtorek byłam u lekarza i Pani Doktor powiedziała, że jak na pierwszą ciąże to mam bardzo dobrze przygotowane TE sprawy do porodu, dziecko płytko położone i rozwarcie na 1 cm. Przestraszyłam się tym rozwarciem..

Żadnych skurczy wcześniej nie miałam. Za to upławy straszne!
z wtorku na środę w nocy obudził mnie ból w dolnych partiach brzucha..coś podobnego do okresu.
Z środy na czwartek powieliło się to ale były te skurcze mocniejsze. W tym samym miejscu. W ciągu dnia tego nie odczuwam. Szczerze to ...bolało mnie i jak na chwilę obecną nie trwało bardzo długo

Zastanawiam się czy zaczęły mi się skurcze przepowiadające? czytałam o nich w internecie. Dodatkowo dziś zauważyłam, że moje upławy zmieniły kolor z przeźroczysto-białawych na przeźroczysto-różowe.

Wizytę u lekarza mam na wtorek 26 lutego. Pozostaje mi obserwowanie mojego ciała? czy te zmiany, które u mnie zachodzą świadczą o tym, żeby zgłosić się od razu do lekarza?

ajjjjj pierwsza ciąża i ten mój niepokój!! nie chcę przeoczyć jakiegoś ważnego momentu świadczącego o początku porodu, bo z tym też jest różnie :/ ...niby się wie, że to JUŻ, a niektóre z Was (z tego co czytałam) potrafiły przeoczyć ten moment... historie są różne

trzymajcie się ciepło!
obserwuj czy czop się nie uwolnił..potem to już z górki- trzymam kciuki

ps. nie krzycz bo przez to tracisz siły, mrucz i bluzgaj jak Ci to pomaga

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując