2013-02-23, 09:35
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Napisane przez diabli
aa i pochwale sie, ze zjadlam dzisiaj pierwsza jajecznice od poczatku ciazy. nawet smaczna  ale jajka nadal sa dla mnie "obce".
oj to chyba nie do konca tak  znajome jesli zaplacily poloznej to byla nie tylko przy porodzie, ale przede wszystkim pomagala mamie po porodzie...przychodzila dopytywala czy ok. dawala jakies rady, pomagala przebrac albo przystawic do piersi. ogolnie chodzilo o opieke przez te dni. wiadomo, ze po cesarce maz siedzi z nia caly czas, ale o 20 wraca do domu i ona z mala zostaje sama, wiec chciala zeby jakas polozna poswiecila jej wiecej czasu niz to jest "w standardzie". w koncu jednak nie zdecydowala sie.
a druga sprawa, ze polozna oplaca sie zazwyczaj przed porodem...ustala wczesniej, ze to ona bedzie, ze zjawi sie nawet w nocy jak zaczniesz rodzic. wtedy mozesz jeszcze nie wiedziec czy cesarka czy nie 
|
co do jajek - mam podobnie, mało kiedy mi wchodzą 
a co do położnej - racja, że załatwia się ją wcześniej a nie możemy być pewne czy na pewno urodzimy sn..
moja koleżanka miała na poród swoją położną i tylko na poród, akurat miały szczęście, że miała dyżur w ich drugiej chyba dobie w szpitalu to zaglądała do nich ale nie była tylko dla nich - chyba zależy od szpitala jak wygląda sprawa z taką położną...
fajnie, że mąż może z nią siedzieć, w moim mieście nie ma takiej opcji... :/ dlatego nie chcę tu rodzić 
Cytat:
Napisane przez gold-fish
Cześć 
sesja z brzuszkiem zaliczona  2 godziny prężyliśmy się przed obiektywem, łacznie ponad 150 zdjęć. Foto zadowolony z efektów, my z sesji i miłej atmosfery. Ja wczesniej chciałam zdjecia w ubraniach, wzięłam rózne sukienki, bluzezki, ale foto mnie przekonał że w sesji z brzuszkiem chodzi o zdjecia brzuszka  no tak... racja. Zgodziłam się na kilka ujęc w staniku i nawet kilka takich jak zarywam dłońmi piersi 
|

Cześć
|