Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "niewinne kłamstwo" - czy aby na pewno? doradźcie !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-25, 16:41   #9
alexandraa13
Rozeznanie

Dot.: "niewinne kłamstwo" - czy aby na pewno? doradźcie !

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
yyyy, mam nadzieję, że to wypowiedź to żart
Facet ją bezczelnie okłamał - w małej sprawie, ale naściemniał, i gdyby nie zbieg okoliczności to dziewczyna nawet by nie wiedziała, że coś jest nie tak. A Ty ją zrównujesz ziemią, bo jak przestało jej cos grać w jego historyjce to zaczęła dochodzić prawdy?
No tak, nowoczesna kobieta, kiedy czuje, że jest oszukiwana powinna powiedzieć 'ah Misiaczku, juz nie mów nic więcej, bo wiem że to nie prawda, ale na pewno okłamujesz mnie dla swojego komfortu bo jestem zbyt zaborcza, nie mów już nic, spotykaj się z kim chcesz, a mi nie musisz mówic co robisz kiedy mówisz że idziesz spać! Ufam Ci całą sobą!'
niech będzie, że okłamał.
Tak jak ktoś wyżej napisał, każdy tak czasem "kłamie". Ja nieraz mówiłam chłopakowi, że zaraz się kładę, a potem do 3 w nocy oglądałam serial. Też go okłamywałam.

lepiej się zastanowić CZEMU on kłamie??

dlatego, że ją zdradza, a może wstydzi się swojego prawdziwego życia? może wie, że robi źle i to ukrywa?

otóż nie. On kłamie (jak dla mnie za mocne słowo, wolałabym pomija pewne kwestie, ale ok niech będzie) bo woli skłamać i mieć spokój, niż słuchać wypytywania, awantur, szlochów i całej reszty.

Rozumiem, jakby zobaczyła, że się umawia na piątkową imprezę z koleżankami, a jej 2 dni wcześniej ściemnia, że będzie się uczył. A to wyszło spontanicznie, wpadła na papierosa. Chłopak wiedział, że zaraz będzie dochodzenie, a po co, a dlaczego, a kiedy się z nią umówiłeś, nic mi nie wspominałeś, co to ma znaczyć, a ze mną to się nie mogłeś spotkać więc wolał po prostu nie mówić. I to też nie tak, że zrobił z tego mega tajemnice, bo głupi nie jest i by tego fb przy dziewczynie nie odpalał, albo usunął rozmowę.
alexandraa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując