Przyczajenie
|
Jaki podkład/fluid dla mnie?Pomocy!
Rozpaczliwie prosze o pomoc... Mam 16 lat, podkładu zaczęłam używać jakoś w lato tamtego roku, był to stay matte z rimmela, jak dla mnie, na początek był okej, ale wtedy jeszcze nie miałam takich problemów ze skórą...Używalam go przez całe lato, potem, gdzieś na początku września zaczęła sie tragedia z moją cerą, pełno trądziku, blizn po nim itd... Nie znam się na podkładach, a chciałam po prostu zakupić coś, co zakryje moje niedoskonałości...Kupiłam podkład w musie powder mat manhattan, moje pierwsze wrażenie było takie "o boże, jak cudownie!! wszystko kryje" byłam zachwycona, ale miałam oo wiele za ciemny odcień, ponieważ był to caramel, gdy ten mi sie skończył zakupiłam ten sam kosmetyk, ale w odcieniu o jeden ton jaśniejszym. Niestety, ten, także okazał sie za ciemny, w obecnym momencie używam także powder mat, ale już trzecie opakowanie i jest to najjaśniejszy odcień - sand. Powiem tak: podkład robi tapete... teraz już troche mniej, bo umiejętniej go rozprowadzam, ale i tak, kryje nawet okej,ale niestety... po całym dniu moja twarz wygląda strasznie... nie wiem jak to opisac, po prostu wygląda brzydko, podkład wydaje mi sie źle rozprowadzony, gdzie niegdzie mam brzydkie plamy i ogólnie jest źle... dodam, że na podkład używam troszkę pudru z rossmanna synergen, który może gdzieś na 2, 3 godziny zapobiega świeceniu sie, potem znów (głównie w okolicach nosa, świece sie) Jeśli chodzi o moje problemy z cerą, chodzę do dermatologa, ostatnio byłam na trzeciej wizycie, jest o wiele lepiej,trądziku coraz mnieej, ale mam straszne blizny po nim, głównie na brodzie, bo tam miałam najwięcej go...+ rozszerzone pory i wgl,...Lekarka powiedziała, że nie jest to wina podkładu, że mogę normalnie używać, a przyczyną moich problemów skórnych jest po prostu to, że za bardzo hormony mi buzują :P Tak, więc, moja prośba brzmi tak: Podajcie mi podkład/fluid do mojej cery, ktory szczerze polecacie, bo może np. macie sytuację podobą do mojej, tak do 40 zł, no i zeby b.dobrze krył, ładnie wyglądał po całym dniu, no i nie robił tapety...Serdecznie pozdrawiam i licze na waszą pomoc!
|