Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-26, 21:39   #142
Blackbejbe
Rozeznanie

Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II

Cytat:
Napisane przez Antuanetta Pokaż wiadomość
Maszkowa będę grzecznie kontynuowała kurację lekami, dam im szansę, masz rację, szkoda by było włożonej w to kasy. Napisz proszę, czy maskę z siemienia lnianego mogę spłukać wodą z octem jabłkowym??

Czy te świńskie skórki kupię w mięsnym?? Jejku, chodzi o żelatynę z nich wygotowaną??

Wyczytałam, że betasitosterole upośledzają wchłanianie wit D, a ja dziś zapiłam vigantoletten olejem lnianym

Co do kobiet w ciąży,zmagających się z łysieniem znam dwie Blackbejbe i jeszcze jedną z forum na kafeterii. Ja mam już dwójkę dzieci i choć z dużym prawdopodobieństwem ich przyjście na świat było prekursorem moich problemów z włosami to i tak wiem, że podjęłam słuszną decyzję i wolę być łysa niż nie mieć moich pociech

Dercos czerwony używałam w wakacje i nie wiem jak to się ma do jego właściwości ale włosy leciały mi po nim jak "liście z drzew jesienią", a Seboradin z czarną rzepą oraz ten do włosów przerzedzających się to już było przegięcie. Odnoszę takie wrażenie, że im więcej składników odżywczych lub/przeciw wypadaniu ma szampon/odżywka/maska tym włosy mi się szybciej wymieniają/wypadają. Na ostatniej wizycie u dermatologa dostałam zgodę na mycie włosów szamponem ale UWAGA miałam trzymać się z daleka od tych przeciw wypadaniu. Od wcierek też mam trzymać się z dala, bo przy mojej krótkiej fazie anagenowej spowoduje przyspieszenie wymiany włosów, co niejednokrotnie obserwowałam.
Zgadzam sie Chociaz wlosy byly moim atrybutem to i tak za nic w swiecie nie chcialabym cofnąć czasu ! Drugie w drodze i czekam niecierpliwie na nie . Walka z łysieniem jest trudna ale to co mnie spotkało w zyciu jest najpiękniesze czyli - MACIERZYŃSTWO <3

Maszkowa - ja bralam palme miesiac czasu ale odstawilam bo bylam bardzo po niej pobudzona , pozatym bzykac mi sie chcialo jak nigdy I odstawilam z tego wzgledu ze wtedy myslalam ze wlosy mi leca przez podwyzszona prolaktyne ale po wizycie u trychologa juz sama niewiem jaki rodzaj mam czy z nadwrazliwosci czy z podwyzszonych androgenów. Ciezko mi teraz bedzie to ustalic bo zadnych hormonow przez ciaze nie zbadam niestety i jestem w kropce.
Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora