2013-02-27, 08:55
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
diabli rak brodawkowy tarczycy? co to kurna jest. Trzymam kciuki żeby podejrzenia zostały tylko podejrzeniami  jakie masz teraz zalecenia od lekarza?
|
z tego co wyczytalam w necie (taaa wiem swietne zrodlo, ale wikipedia hehe) to rak zlosliwy, ale jeden z najlagodniejszych tarczycy. zalecenia: 5 marca kolejna biopsja w gliwicach, przed nia musimy do katowic skoczyc odebrac szkielka z wynikiem tej pierwszej) i pozniej najprawdopodobniej usuniecie calej tarczycy. kobieta z gliwic mowila mi przed momentem, ze raczej poczekaja do konca ciazy, bo sie nie pali i wtedy dopiero beda dzialac. wszystko zalezy od tego 2 wyniku. bielska endo mowila, ze w 3 trymestrze raczej juz nic nie beda robic, moga porod przyspieszyc jesli trzeba by to wczesniej usunac. w 1 i 2 podobno jeszcze mozna operowac, ale problemem jest znieczulenie do operacji, no i hormony, ktore trzeba przyjmowac po. a pozniej radioterapia jodem i inne cuda...chyba wizja karmienia piersia tez zniknie szybciej niz mi sie wydawalo. ehhh a mialo byc tak pieknie na razie pociesza mnie slowo podejrzenie i licze, ze druga biopsja bedzie laskawsza.
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
To już we wtorek, nieźle. 
|
trafilam na swietna babeczke, bo zaczelam jej jeczec, ze jestem w ciazy i czy moze mi tylko powiedziec czy terminy sa strasznie odlegle, bo wisze na tel. od godziny i nie moge sie dodzwonic do tej ich rejestracji. zabrala dane i sama poszla gdzie trzeba (dzwonilam juz pod rozne numery na oslep :P), a pozniej mowi: (gdy zapytalam o jakis naprawde szybki termin) prosze mnie nie prowokowac, bo 5 marca to przyszly tydzien, kolezanki w recepcji najblizszy maja na maj. hehe.
ide cos zjesc
|
|
|