2013-02-27, 12:26
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdy pojawia się młodsze rodzeństwo...
No i pojawiło się rodzeństwo 
Pierwszy odbiór bardzo pozytywny, stwierdziła córcia, że braciszek jest śliczny, za każdym razem jak go karmię to głaszcze go po głowie, jest wobec niego bardzo delikatna. Jednak nie ma jakiegoś wielkiego zachwytu, co jakiś czas proponuje mi odłożenie go do łóżeczka "żeby sobie smoczusia pociumkał" a ja mam w tym czasie się z nią bawić, niestety żeby to było takie proste
Natomiast mam problem wieczorny, córka nauczona była usypiania ze mną, pierwszy wieczór był koszmarny, usypiałam dzieci przez 3h teraz zdecydowaliśmy, że na razie muszą spać osobno bo mały budzi starszą, dlatego śpi z nami, a córeczka w swoim pokoju. Niestety lekko nie jest, bo nadal musi zasypiać ze mną i budzi się 2x w ciągu nocy, z tym, że raz idzie do niej tata, raz ja nad ranem dać mleczko.
Widzę, że brak naszego wieczornego rytuału budzi w niej poczucie krzywdy był już pierwszy płacz pt. "mamusiu jest mi tak strasznie smutno" , i to jedyny moment kiedy brat jej przeszkadza, bo wieczorem chciała by mieć mamę tylko dla siebie. No i ma problemy z zaśnięciem...
|