Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-27, 19:51   #3003
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no niby tak, ale powiedz, czy ty zawsze masz ochotę na konkretny posiłek? bo ja np. nie przepadam ogólnie za obiadami, wolę jeść śniadania i kolecje i często jest tak, że właśnie coś tam podjadam i nie jem obiadu. A poza tym dziecko to nie robot i ma swój gust i smak i nie sądzę, że wciskanie mu zupki na siłę jest ok, bo może ono po prostu nie lubi tej zupki. I choćbyś czekała z tą zupą cały dzień, to dziecko mimo pustego żołądka jej nie zje. To jest dobre dla dziecka? Kiedyś oglądałam program w którym laska właśnie już się uparła i stwierdziła, że jak jej dziecko w końcu zgłodnieje to zupkę zje. Nie zjadło. I cały dzień chodziło głodne, na koniec dnia zjadło może 3 łyżki tej zupy.
wybrałaś że tak jadacie w domu i masz do tego prawo. Ale to raczej nie jest "zdrowe" podejście (mam na myśli Twoje jedzenie). Jak już mała się przyzwyczaiła do jedzenia przed tv to wiadomo że inaczej nie zje. Jak Tobie to odpowiada i uważasz że dla Twojego dziecka to jest najlepsze to ok.

Co do mojej wizyty dopiero za 5 tyg to coś tam mi tłumaczył ale nie zapamiętałam wszystkiego ogólnie powiedział że nie ma potrzeby żeby mnie widział bo już szczegółowe badania mamy porobione, USG ok. Ciąża prawidłowa beż żadnych komplikacji, szyjka idealna itd. W kwietniu czekają mnie częste wizyty bo spotkamy się aż 3 razy. Jak chce to mogę przyjść wcześniej ale nie ma takiej potrzeby.