2013-02-28, 12:55
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Dlaczego przenieśli nas na pielęgnację włosów?
Cytat:
Napisane przez Rudax
Cześć 
Mój naturalny kolor włosów to jasny, mysi blond. Farbowałam je farbami rozjaśniającymi z palette, N12, teraz są takie białe i jakoś przestały mi się podobać, zwłaszcza że poświęciłam mnóstwo czasu na ich regenerację, a co farbowanie je niszczę. Zaczęłam farbować odrosty zwykłymi farbami a reszty włosów nie ruszać, ale wygląda to teraz tak, że mam 5cm regularnie farbowanego, żółtego odrostu w kolorze moczu i resztę włosów białych. Chciałabym je odrobinę przyciemnić, wyrównać to no i żeby odrosty nie były bardzo widoczne i żebym nie musiała później farbować włosów zbyt często.
Mój wymarzony kolor włosów znajduje się tutaj: link
I tutaj moje pytanie. Jakiej farby użyć? Kiedyś podobny kolor wyszedł mi po wymyciu się tej farby: link
Ale teraz boję się, że skoro mam rozjaśnione włosy to wyjdzie mi brudna, zielona ścierka, co już się zdarzało.
Może użyć tej: link, albo zmieszać je razem?
Bardzo proszę o pomoc, już nie mogę z tymi białymi, suchymi kudłami wytrzymać :c
|
Aby z rozjaśnionych nie wyszła brudna zielona ścierka, inaczej zwana szarym mopem ( ) musisz unikać popieli a kłaść naturę albo beż.
Tego syossa 7-6 spokojnie możesz użyć, sama nim przyciemniałam swoje białe po wellatonie 12/1 i kolor wyszedł fajny (zdjęcie mam w albumie)
możesz zmieszać z tym miodowym, ale będzie dość ciepły, może wpadać w lekką rudość, to już zależy jak wolisz 
Cytat:
Napisane przez 7Paulina7
|
ja mam taką gruuubą bo łatwiej mi ułożyć na niej 
ale chodzi mi o tę powłokę szczotki, bo to ona się nagrzewa i dzięki temu nam włosy stylizuje. Ja mam podobną do tej co podałaś w linku i mam obawy, że jest to powłoka metalowa, a fryzjer mi mówił, że metalowe niszczą włosy i najlepsze są te z powłoką ceramiczną czy porcelanową.
Pytałam też o te drewniane z włosiem to stwierdził, że one nie wyciągną nam dobrze włosów i służą raczej tylko do przeczesywania.
|
|
|