Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włochy -wizażanki z Włoch cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-28, 14:11   #2018
bambi1980
Zadomowienie

Dot.: Włochy -wizażanki z Włoch cz. III

A tak z ciekawosci - dziewczyny mezatki - wy chyba mozecie aplikowac o podwojne obywatelstwo z racji malzenstwa, prawda? Co was automatycznie upowaznia do glosowania... tak przynajmniej myslalam do tej pory. Tak jak pisala quana99 po 5 latach od momentu zarejestrowania sie we Wloszech mozna sie starac takze. tak mi powiedziano w comune 3 lata temu gdy sie meldowalam. Nie wiem natomiast jak to przebiega pozniej i ile sie czeka. Ja osobiscie mialabym jeden profit z wloskiego (podwojnego) obywatelstwa oprocz moznosci glosowania - a mianowicie do Ameryki mozna bez wizy jechac. Mam siostre w USA i jeszcze tam nie bylam. Wiadomo - moge tez sie kopsnac do ambasady ale zawsze cie tam traktuja jak potencjalnego emigranta, wszystko kosztuje kupe kasy a potem jeszcze im sie odwidzi i wizy nie dadza - tak jak mojej mamie.
Wczoraj gdy czekalam na doktora w ambulatorio wychodzilam wprost ze skory - doslownie trzeci swiat. Jak wlosi sie moga szczycic ze maja tak wysoki poziom uslug medycznych i podkreslaja ze sa za darmo!! Smiech na sali! To juz moja przychodnia z Orzesza skad pochodze to conajmniej klinika wobec tego "czegos". Baba na wstepie mnie ofukala ze przychodze bez zarejestrowania sie - wiec jej tlumacze ze dzwonilam ale nikt nie odpowiadal - ona mi na to ze dzisiaj sa w pelni oblozeni i na jutro tez i ze jak chce to moge przyjsc w piatek. ja jej na to ze ja sie teraz zle czuje i niech mi przynajmniej dadza zwolnienie do pracy. Zignorowala mnie totalnie. po mnie przyszli 2 goscie ktorzy tez nie byli zarejestrowani i oni jakos zostali przyjeci przede mna. Siedzialam tam jak na skazanie az doktor sie zorientowal i sam mnie zawolal. Ta baba z recepcji oponowala "nie ta pani nie ma rejestracji!" ale ja olal. Ludzi bylo multum!Ale wiekszosc zalatwiala jakies pie....ly - wiekszosc nie przychodzila z choroba. Doktor po zalatwieniu 2 osobnikow zniknal na 45 min, po czy sie znowu pojawil jednego wzial i ponownie zniknal. Co to za cyrk...

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2013-02-28 o 14:12
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora