|
Zakorzenienie
|
Dot.: ZBIORCZY:Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu
Cytat:
Napisane przez Nikita-v
L_V możesz coś dla mnie ocenić? Chciałabvym się dowiedzieć, czy ten krem da efekt rozświetlenia poprzez substancje odzywiające skórę, czy tylko poprzez dodatki dające takie wrażenie w chwili nałożenia ( bo widzę w składzie mike)
Nie wiem czy warto go używać na codzien, czy lepiej stosować jedynie jako rozświetlacz pod makijaż wyjściowy
Olay, Complete Care Multi Radiance Cream SPF 15 (Krem rozświetlajaco-nawilżający na dzień dla skóry suchej i normalnej)
Skład: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Niacinamide, Diethicone, Titanium Dioxide, Mica, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Isopropyl Palmitate, Octocrylene, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Citrus Nobilis, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Polyethylene, Dimethiconol, Cetearyl Glucoside, Caprylic/Capic Triglyceride, Sodium Acrylates Copolymer, Arachidyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Myristic Acid, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sorbitan Stearate, PEG-100 Stearate, C12-13 Pareth-3, Laureth-7, Triethanolamine, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Methylparaben, Propoylparaben, Tin Oxide Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Eugenol, Linalool
z góry dziękuje za analizę 
|
Hmm...w zasadzie chyba tylko mika - jest jej tu naprawdę sporo, bedzie dawała silny efekt rozświetlenia. raczej stosowałabym ten krem jako baza rozświetlająca pod makijaz, nawet zamiast podkłądu, anie traktowała go jako kosmetyk pielęgnacyjny. Zwłaszcza, ze mnie ten krem na bank by pozapychał. To wersja dla cery norm/miesz, a pomijajac trójglicerydy, to jeszcze sporo kwasow tłuszczpwych i myristatów.
Cytat:
Napisane przez MonalisaG
dostalam probke maseczki regenerujacej do wlosow Sephory. mi sie wydaje ze sephora ma takie sobie te produkty. ale lepiej zapytac sie fachowca 
prosilabym o analize skladu tej maseczki czy rzeczywiscie cos pomoze. dodam ze moje wlosy nie sa bardzo zniszczone, troche wysuszone przez suszarke a poza tym dlugie wiec nie moge ich obciazac zadnymi kosmetykami
aqua, cetyl alcohol, behentrimonium chloride, bis-PEG/PPG-20/20 dimethicone, propylene glycol, cetyl esters, hydroxyethylcellulose, amodimethicone, tocopheryl acetate, cetrimonium chloride, parfum, phenoksyetanol, hydrolyzed wheat protein, panthenol, butyrospermum parkii ( shea butter) benzophenone-4, methylparaben, triethanolamine, citric acid, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, faex( yeast extract), benzylsalicytate, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, ethylparaben, cocos nucifera( coconut) oil, gardeniatahitensis ( flower extract), gardenia tahitensis( flower) xanthan gum
|
Wygląda całkiem nieźle: emolienty, masło shea, pantenol, oleje roślinne. Wypróbuje, produkt moze byc naprawde ciekawy.
Od siebie dodam, ze szampon z tej linii to totalna porazka. Ale maska wygląda niegłupio.
|