Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak podkreślić jasną cerę? II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-03-19, 12:29   #2109
maja55
Zakorzenienie

Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? II

Cytat:
Napisane przez Madzia14 Pokaż wiadomość
no chce albo taki ładny brąz, albo popielaty blond
może najpierw brązową szamponetkę, a jak nie będzie mi się podobało to potem pójdzie blondzik ^^
Brązik chłodny, albo taki ciemny chłodny blond. Ale nie jasny blond, jak już to taki zakrawający na jasny brązMasz sliczną cere

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Maja55, ja ci polecam Super City Block Clinique. Ma bezowy kolor i ladnie tonuje twarz, nie jest kryjacy ale dobrze wyrownuje koloryt. SPF25 nawet nie trzeba matowic bo po nalozeniu na twarz staje sie lekko pudrowy i sie nie swieci jak typowy filtr, a SPF40 wyglada na twarzy jak krem nawilzajacy, a nie smalec i tez nie raz wychodzilam do ludzi nie nakladajac na niego zadnego pudru i bylo OK. Ja sie czuje uzywajac tych filtrow komfortowo. Jak czytam wasze przygody z aptecznymi filtrami, to mi sie wlosy jeza. Po co sie tak katowac? Pewnie powiecie, ze Clinique nie ma stabilnych filtrow i inne kwiatki, ale co z tego skoro uzywanie go nie wplywa negatywnie na moja skore. Twarz sie nie opala, nie pojawiaja sie przebarwenia, wiec jak dla mnie dziala. Do tego nie zapycha i jest przyjazny w uzyciu.
Tak, tak, znam go i wielbie
Dla mnie taki filtr to mistrzostwo świata, bez klejenia, błysku. Matowienie wtedy mi jest zupełnie nie potrzebne, a puder sypki to już powoduje matowienie totalne na cały dzięn, bez ciasta i placków po startym filtrze.
No, i ja rozumiem,że to nie są stabilne filtry...ale jakoś mi z nimi dobrze
Latem używałam aptecznych(Biodermę barwioną i Vichy miałam w pełnowymiarowym opakowaniui, a poza tym próbkowałam inne filtry)i to była katorgaDlatego pomyslałam o SPF40 Clinique.
Czy 40 też jest beżowy? Bo taki lekki kolor by mi sie przydał na lato.

Cytat:
Napisane przez Smok Pokaż wiadomość
Vril - wydaje mi się, że Maja55 włąsnie tych filtrów Clinique używa.
Własnie
Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Wiem, wiem...
Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
A to nie doczytalam
Maja, to po szlabana szukasz szczescia gdzie indziej?

No, dobra - doczytalam...

Maja, nie daj sie w bambuko robic, SPF25 jest w Sephorze, jak byk stoi. Z SPF40 moze byc problem ale na Allegro sie zdaza i chyba nawet teraz cos jest. Moze kobiecie chodzilo o wersje Sheer?
Hmm.. domyślam się, że w lepiej zaopatrzonych drogeriach mają na pewno. W mojej drogerii w Opolu coś podejrzane było to, że pani mówiła o tym, że wycofują serie Anty Blemis Solution Clinique. Dla mnie ta emulsja na dzien była cudna jako baza pod makijaż i jeszcze udało mi się zdobyć ostatnią sztukę, ale City Blocka już nie.
Dobrze, że TŻ jedzie na poczatku kwietnia do Wrocławia, wiec zmusze go do odwiedzin w Sephorze i poszukiwań City Blocka