Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego w każdej pracy źle mnie traktują?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-01, 14:36   #2
Kaolit
Raczkowanie

Dot.: Dlaczego w każdej pracy źle mnie traktują?

Ciężko jednoznacznie stwierdzić po tym co napisałaś, co bylo powodem takich zachowań. Mogę Ci tylko zasugerować kilka hipotez:

- Dla wielu przełożonych przeszkodą do traktowania Cie jako "równy z równym" mógł być Twój wiek. Zdecydowanie wielu pracodawców i przełożonych nie szanuje młodych świeżynek w pracy, uznając że jesteś młodsza więc nie zasługujesz na równe traktowanie. Wiele razy się z tym w życiu spotkałam, że wielu dziadów we współpracy nie mogło traktować mnie jako partnera z racji że dzieliło nas 10-20 lat, lub więcej (a ja miałam raptem 2o wiosen).

- Może dla niektórych przełożonych Twój staż był zwyczajnie zapchaj dziurą w firmie, darmowym, jałowym etatem (dosłownie, w końcu staż czymś takim jest, darmowa siła robocza dla firmy) więc z tego wypływal brak szacunku dla Twoich obowiązków i stanowiska.

- Może nie przykładałaś się do obowiązków tak, jak życzyli sobie Twoi przełożeni, może nie reagowałaś i zachowywałaś się w taki sposób, jakiego oczekiwali... są firmy, gdzie rzucenie papierow na stół oznacza że pracownik rzuca wszystko, by je wykonać i zostanie po godzinach, a inny spokojnie dobiero się za nie zabierze, ku irytacji szefa który chce mieć wszystko "na teraz".

Aczkolwiek to są tylko moje hipotezy.
Kaolit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując