Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-01, 15:38   #3709
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Odpisze tak grupowo
Trzymać to mnie będą już tutaj do końca. Każdy dr mówi że jak dotrwa do 34tyg to będą zadowoleni
Do dzwieku ktg faktycznie można się przyzwyczaić (szczególnie że obok leży dziewczyna podpieta 24h więc cały czas mi tu coś buczy ;-)) tylko niestety jedna moja dziolcha leży w miarę spokojnie a druga urządza sobie wędrówki ludów po całym brzuchu całą noc i co 5min muszę jej szukać tą pelotą bo jak jej nie szukam to się włącza alarm i takie pikanie. Jak dłużej nie znajduje to przychodzi pielęgniarka i razem szukamy...i tak w koło macieju całą noc.
Teraz już te ktg wychodzą ok. Ale i tak za każdym razem mam stresa że znowu któraś gwiazda będzie miała spadek i mnie zostawia z tym ustrojstwem na dłużej

A jedzenie? Hmmm...kroluje ogórek kiszony, chleb razowy i jogurt naturalny. Chyba zamowie sobie maca od męża bo cukry mam zarabiste. Nawet jak się wczoraj najadlam ciastek i mandarynek to nadal był w normie
Oby dziewczynki siedziały grzeczni w brzuszku do 34 tc!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a mam takie pytanko:
jaką pościel kupujecie do łózeczka, taką 90/120?? bo ja tak patrze po allegro i sie zastanawiam czy warto kupić np. taki komplet jeden z tyloma elementami:
http://allegro.pl/14-el-posciel-mega...038158965.html

sama niewiem czy chce baldachim?? a wy?? no ale jak szukam kampletów z mniejsza ilością elementów, to i tak częsciej baldachim jest niż np. inne elemnty jak przybornik

Napewno kupi esobie drugi komplet pościeli, ale tylko 2 elemtowy (poszewka na kołdre, poduszke ) i prześccieradła ze 2-3
Ja tam baldachimu nie zamierzam mieć. Kupuję zestaw 6 elementowy- poszewki, wypełnienie, prześcieradło, ochraniacz. Tylko właśnie się zastanawiam czy brać 120x90, czy już trochę przyszłościowo 135x100
Ogólnie będę chyba zamawiała u tego sprzedawcy- http://allegro.pl/6-elementowa-posci...042707069.html

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Bardzo skrócona relacja dotycząca różnych spostrzeżeń "wyprawki" i "przygotowania się na przyjście dziecka" przez Kobietę i Mężczyznę:
Ja- wyszukuję wózków, leżaczków, oglądam wystroje pokoików dziecięcych.. dużo czytam żeby wybrać najlepsze produkty z szerokiego asortymentu.. itp. itd.

Mąż- wysłuchuje mojego gadania, przytakuje grzecznie, na wszystko się zgadza.. wszystko by już kupował.. no i najważniejsze-->
"Jejjj.. musimy zmienić samochód na kombi"
no to ja mu grzecznie uświadamiam, że mamy bardzo dobry samochód, prawie nowy, świetnie wyposażony, bardzo ekonomiczny.. i mimo, że sedan to ma bardzo pojemny bagażnik
no i najważniejsze, nie stać nas teraz żeby kupić coś droższego..
No, ale mój uparty Mężulek, wczoraj zrobił fotki samochodu i wystawił go na allegro, ale za najwyższą cenę (jakoś 5tys więcej niż cena regularna tych modeli)
Fakt, jesteśmy pedantami i auto nie ma praktycznie żadnych śladów użytkowania.. Na co dzień jeździmy innym samochodem, a ten czeka w garażu tylko na dłuższe trasy.
Ogłoszenie dopiero wystawione, a ludzie dzwonią i dopytują.. Ale każdy chce zbić cenę
Powidziałam Tż że ma zakaz sprzedaży auta za niższą cenę... :nonono:
Może to głupie... ale aż się boję, że znajdzie się kupiec..
Ja Ci powiem, że my mamy Hondę Accord w sedanie i coś Mąż przebąkiwał o kombi, ale raczej będzie nam się ciężko rozstać z tym autem, bo jest naszą perełką ciężko wypracowaną i dopucowaną w każdym calu... Dużo jeździmy co prawda, ale najwyżej jakby był jakiś problem z włożeniem stelaża do bagażnika, to zawsze można rozłożyć część tylnej kanapy

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Od 9:00 jestem już na nogach, ale wyspana Mąż wrócił z pracy i pojechaliśmy coś załatwić, potem pod drodze wskoczyliśmy do jednego sklepu z wózkami - niby masa wózków, ale w większości marki mi nieznane i nic nas nie zainteresowało (po weekendzie robimy kolejne podejście), a na koniec wskok do reala i mam teraz pyszne michałki kokosowe Która chce ?

No i przyszła mi niedawno paczka od gapa_kids Kolejne pudło do kolekcji , ale lista z wyprawką powoli się skraca Wysyłka błyskawiczna (zamawiałam z wt/śr w nocy, a dziś już był kurier), towar się zgadza, kontakt ok; także polecam
Ja chcę
Chociaż obawiam się, że po pochłonięciu rolady z jabłkami mogą mi już nie wejść I na tym byłby koniec mojego postanowienia o ograniczeniu słodkości

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
o kurczaki, kupiłam wózek na all używany i to za połowę ceny nowego, łomatko jak się cieszę, zrobilam za pobraniem w razie gdyby jakiś szajs niedziałający był.
http://allegro.pl/wozek-jedo-fyn-4ds...067896811.html
Super!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora