Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-01, 21:00   #5021
Iwona75
Zakorzenienie

Dot.: Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...

Cytat:
Napisane przez EbonyLuna Pokaż wiadomość
Właśnie kwestia nawilżenia to jego wada, bo dość trudno się go dopatrzeć. Stosuję go tylko na noc, czekam, aż sie wchłonie [a wchłania się całkowicie i dość szybko ], potem jadę z kremem nawilżającym.
Też miałam to serum ♥ Tylko wersję do 35l. Uwielbiam. Niedługo do niego wrócę. I je stosowałam podobnie jak Ty, samo pod minerał, na noc natomiast sporadycznie, w towarzystwie kwasu hialuronowego i oleju I porównując oba produkty; jeśli o nawilżanie chodzi, to mogłabym rzec, że niebo i ziemia. Jednakże na pewno przesuszenia po serum Apis nie uświadczyłam. Po prostu nie jest satysfakcjonującym nawilżaczem. Nie wiem, jakby się miało jego działanie do codziennego użytkowania, bo stosuję je co drugi dzień, z racji, że to kosmetyk z linii profesjonalnej.
Dzięki
Ja w tej chwili nie uzywam kremów choc planuję razem z serum zamówić żurawinowy z Apisa .
Myslę że nic złego sie nie stanie jak nałoże na nie frakcję sojową?

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Claire91 Pokaż wiadomość
Hej Nie pamiętacie gdzie pisało coś o serum z wit.c z wody do iniekcji i wit.c w proszku?Szukam, ale nie mogę znaleźć
Z gory dzieki za odpowiedź.

2ml kwasu askorbinowego, 1oml wody do iniekcji, 5 kropli kwasu hialuronowego, 1 tabletka Tokovit 200
to przepis jednej z wizażanek.Zacytuję:
Stężenie wit. C wynosi tu 20%. Najpierw rozpuszczam wit. C w wodzie, potem dodaję resztę. Serum ma trwałość 7 dni przechowywane w lodówce.

Fajna jest też pudrowa wit.C z Naturalisa.Wystarczy mikrołyżeczkę wymieszać na ręku z kilkoma kroplami kwasu hialuronowego i na buzię.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora