Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pokażcie pazurki... Ale te naturalne - cz. XVII + przeogromna dawka plotek!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-02, 10:04   #4044
AnulaPPP
Zakorzenienie

Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne - cz. XVII + przeogromna dawka plotek!

Cytat:
Napisane przez lolli_pop Pokaż wiadomość
Agaszak - co do firm typu opi, orly, ChG to może teraz zasieję małą herezję, ale moje zdanie jest takie: jeśli się ma dobrą bazę, dobry top to każdy lakier, nawet taki z bazarku za 2,50 wytrzyma kilka dni. Najpopularniejsze u nas są takie bazy jak NailTek II Foundation i Eveline 8w1/diamentowa, a topy to Seche Vite i INM. Wiadomo, że poszczególne firmy będą się np. różnić pędzelkami, ale w sumie nie to dobre, co dobre, ale co komu pasuje. Moim zdaniem lepiej zainwestować raz w dobry top i mieć go na długo, a potem szaleć z tańszymi lakierami i być z nich zadowoloną, niż kupować lakiery za 20-50zł i liczyć na cud . Ilość warstw potrzebna do krycia, gęstość i komfort aplikacji często się różnią w obrębie jednej marki w zależności od koloru i wykończenia. Mam w swoim zbiorze parę burżujskich lakierów i nie jest tak, że pałam do nich większą sympatią niż do Essence czy LA Colors z allegro za 1,99. Jak się ma dobrą bazę i top to zazwyczaj szuka się super kolorów w lakierach, nie super jakości, a to ułatwia sprawę i zwiększa możliwości .
Zasadniczo się zgodzę
w każdej firmie zdarzają się gorzej i lepiej trzymające się lakiery. Z drugiej strony tak ogólnie też czasem niektóre osoby mają, że większość lakierów jednej firmy im pasuje a innej nie. Ale to trzeba mieć ich więcej niż kilka żeby móc takie wnioski wyciągać. Z tego co czytam to chyba tak "ogólnie" lepsze opinie mają Chinki niż Opi.
Na moich paznokciach chyba wszytsko się trzyma bardzo dobrze, tanie, średnie droższe. I bardzo mnie to cieszy, bo dla mnie najważniejszy jest kolor Ale trzeba pamiętać, że są też osoby którym nic się nie trzyma, nawet z super bazą i topem.

Cytat:
Napisane przez Karola20 Pokaż wiadomość

Ja nakładam raz w tygodniu w połaczeniu z odżywką, żółtkiem i oliwą z oliwek Takie tam domowe sposoby od babuni
Nie wiem czemu się śmiejesz bo tym sposobem masz humektanty, emolienty i proteiny w jednym. A o takie gotowe maski czy odżywki ciężko

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora