2013-03-02, 14:11
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16
nie wiem jakie macie normy w Norwegii wiec mysle ze porownywanie nie ma sensu. tutaj mi mowiono ze jedno to jest wartosc ponad norme a drugie jak dlugo sie to utrzymuje bo crp ogolnie jest stanem zapalnym np. od zeba.... takze moze powtorz???
|
Hej, ja właśnie odebrałam wyniki w internecie z rannych badań.
Białko w moczu - nieobecne,
natomiast CRP met.immunochemiczną wyszło 9,60 mg/l (przedział 0,00 do 5,00) czyli jest High.
Tylko, że ja jestem akurat chora i biorę antybiotyk, a crp jest właśnie odpowiedzią na stany zapalne. Znalazłam,że "W ostrym procesie zapalnym CRP wzrasta bardzo szybko, w ciągu doby jego stężanie może się podnieść nawet tysiąc razy. Stężenie pomiędzy 5 a 10 mg/dl jest wyrazem tlącego się procesu zapalnego o niewielkim nasileniu". Z czego wnioskuję, że to raczej skutek choroby mojej jest podwyższone.
Bardziej zaniepokoiła by mnie obecność białka w moczu, ale nie ma.
Jeśli chodzi o krew, to mam tylko delikatnie przekroczone Leukocyty i Neutrofile i trochę poniżej normy Limfocyty ( już tak miałam wcześniej i lekarza to nie niepokoiło).
Zatem chyba nie ma powodów na razie do podejrzewania zatrucia ciążowego. Może te puchnące dłonie i stopy to odpowiedź na to,że zaczęłam brać lek na ciśnienie? Lub na antybiotyk? Biorę je od czwartku.
Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-03-02 o 14:13
|
|
|