Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-02, 20:10   #628
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
wiem co napisałam . Wiem, że są dzieci, które "tak mają" i że niestety najczęściej chgw czemu tak jest i ch można z tym zrobić, niestety.
Chodziło mi tylko, że nie jest tu (u "naszych" dzieci) przypadłość 3 latka, tylko raczej często przypadłość prawie 3-letnia, również niestety, musze dodać.
No tak tak na oko 3 latka bo moj tez jeszcze nie ma 3 skonczonych , ale juz podpinam pod 3 , a np młody miał tak tez powyżej 3 lat . Okolice 3 czy poprostu po skończeniu tych 3 .
Tak jak z buntem 2 latka . Nie zaczyna sie równo z 2 rokiem a czasem wcześniej czy pózniej albo przed i trwa dłużej niż byśmy chcieli . Wiesz o co mi chodzi .
U mojej kuzynki to trwa znacznie dłużej i to jest napewno inny problem , wlasnie tylko jaki ? Taka natura? Moze układ nerwowy nie do końca rozwinięty są jakieś zakłócenia i np po 3 roku wszystko sie normuje i mija . Gdybam .

Moja kuzynka była na badaniach i wyszło ze mała jest nadpobudliwa .

Takie cos znalazłam : Najczęściej spotykaną postacią tzw. nerwowości dziecięcej jest nadpobudliwość psychoruchowa. Ujawnia się ona (szczególnie, gdy stopień nasilenia jest duży) w utrudnionym zasypianiu, płytkim śnie oraz niemal we wszystkich formach zachowania.
A tu cały link . http://www.psp5.pionki.pl/tsecret/nerwy/nerwy.html
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora