Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 4.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-03, 19:50   #4071
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość

zwykły lekarz nie wystawi L4 na półtora miesiąca
ale na tydzień, dwa bez problemu. Szczerze... też bym poszła
zastawiam się, bo mam przeokropne bóle pleców od fotela w pracy... zobaczę, jak będzie jutro w biurze

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Mój TŻ już też jest bez pracy
Powinien byc jeszcze miesiąc na wypowiedzeniu, ale szef mu powiedział, że spośród tych chłopaków co zostali to on najmniej umie - ciekawe dlaczego zatem dał mu podwyżkę, chwalił go - TŻ opadły ręce i zrezygnował.
.
gwiazdeczka, ja też dostałam podwyżkę, w listopadzie. usłyszałam, że jestem super, że są ze mnie zadowoleni i że cieszą się, że tak dobrze układa się współpraca - no a 4 mce później mnie zwolnili

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez jola1982 Pokaż wiadomość
Tak więc Tusia polecam już teraz ostro szukać pracy i nie przejmować się już obecną pracą, jak będziesz miała rozmowę to brać urlop na żądanie.
Dokładnie.
Ja miałam obiekcje i nie chciałam zostawić swojej pracy a tu proszę - pracodawca niczego nie docenił tak więc adios!

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

U nas jest to, że my nie możemy zrobić żadnego kolejnego kroku, w czerwcu będzie 5 lat jak jesteśmy razem. A cały czas do siebie tylko jeździmy... Chcielibyśmy coś wynająć na sam początek, pomieszkać razem, no ale to muszą być dwie pensje. Chcielibyśmy wziąć ślub - ja już nie marzę o dużym weselu, no ale chciałabym jakąś uroczystość a nie tylko obiad, czy kolacja. I w ogóle na nic sobie pozwolić nie możemy. Jestem ostatnio w tak nędznym humorze, że głowa mała...
Gwiazdeczka, 5 lat to już sporo. Myślę, że zła sytuacja może Was tylko zbliżyć jeśli będziecie tego chcieli. Wiem, że brak finansów działa bardzo źle, bo jak tż zaczął przynosić gorsze pieniądze, to wszystko zaczęło się psuć, ale pomyśl - to tylko pieniądze. Wczoraj jak mnie nawiedzili dziadkowie, to dziadek mówił, że był na pogrzebie tej mojej cioci. Ciotka miała 45 lat, od 20 lat wujek pracował za granicą, zarabiał dobrą kasę, postawił dom, wykończył a teraz... Teraz nie ma do czego wracać, bo jest pusty. Życie jest za krótkie aby przejmować się aż tak bardzo. Wiem, że ja teraz trzęsę portkami o pracę, ale zdrowie i miłość jest jednak ważniejsze. Praca raz jest, raz nie ma, wsparcia, miłości czy zdrowia, to nawet jakbyśmy mieli kasę, to sobie tego nie kupimy
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora