Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - My się jeździć nie boimy i po drogach się wozimy! - mamy już prawo jazdy - cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-04, 00:02   #4611
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II

Cytat:
Napisane przez emilcia0209 Pokaż wiadomość
ojjjj ja niestety muszę potwierdzić .... dzisiaj doświadczyłam tego na własnej skórze jechałam dzisiaj na cmentarz i ni z tego ni z owego buch ... ni mam lewego lusterka i do tej pory nie wiem czyja to wina ... bo jechałam swoim pasem a gostek zaczął wyprzedzać i aż mnie odrzuciło ale zapanowałam nad kierownicą <na szczęście> on twierdził że rzekomo ja się zbliżyłam do jego pasa. Nic prócz mojego lusterka nie ucierpiało. Żadne wgniecenia itd. Z nerwów nic się nie kłóciłam tylko obejrzałam czy nie ma większych szkód u niego i u mnie i pojechałam Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale po prostu cała latałam w środku. I moje takie pytanko do was <wiem ,pewnie głupie> ale zajechaliśmy na przystanek autobusowy i włączyłam światła awaryjne. Jakie to światła trzeba włączyć ? awaryjne czy pozycyjne ? wiem głupie pytanie ale ja z tym mam problem właśnie.
dobrze zrobiłaś, zwłaszcza, że stanęłaś na przystanku autobusowym i kierowca autobusu powinien zostać poinformowany o jakiejś awarii, która zmusiła Cię do postawienia samochodu w takim miejscu.
światła pozycyjne używa się, gdy stoimy na drodze gdy nie ma np pobocza w nieoświetlonym miejscu.