2013-03-04, 07:23
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Dzień dobry 
YSW witaj 
Agatko   
Barbi   
Dziewczyny mam nadzieję że dzisiaj będzie dzień dobrych wiadomości!!!
Pani jak noc minęła? skurczybyki się pojawiają? Przeszło mi właśnie przez głowę że przecież Ty jutro, po zdjęciu szwu możesz urodzić 
Cytat:
Napisane przez BERBIE
pomyślałam pofarbuję sobie włosy bo jak skunks wyglądam... a teraz patrzeć na siebie nie mogę bo wyszedł mi rudy przedziałek, a miał być ciemny brąz  zaraz sama z sobą zwariuję i tak ostatnio mam słabe włosy a tu znowu będę musiała farbę nakładać 
|
Ojj.. znam ten ból ja ok. dwa lata temu się zbuntowałam i od tamtej pory nie farbuję włosów! Przyznaję ciężko było przejść przez etap odrostów i spierania koloru i nie raz już miałam farbę kupić, ale teraz uważam że to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu Mam naturalny kolor włosów który z czasem wygląda coraz lepiej i zero problemów z odrostem i niespodziankami przy koloryzacji Polecam powrót do źródeł 
Perse gratuluję udanych zakupów i połówki I teraz już szczęśliwie do końca!!!
Zeberko tak jak dziewczyny piszą - lekarz jakiś naciągacz! Szlak mnie trafia jak to czytam..
a już wogóle nie umiem pojąć tych lekarzy którzy nie chcieli pomóc 2,5 letniej Dominice - ta historia nigdy nie powinna się wydarzyć!!!
Dla Kasieńki gratulacje za raczkowanie  w sb oglądałam przypadkiem program w tv gdzie pediatra pokazywał ćwiczenia zachęcające do raczkowania, ale Ty na pewno już to wszystko znasz..
Cytat:
Napisane przez elizabarbara
A teraz z innej beczki.. Proszę o rade... Od grudnia pobolewaja mnie kolana...Szczegolnie jak wstaje czy siadam oraz w kosciele, jak klecze-ciezko mi sie podniesc czasem.
Od wczoraj troszke mi podpuchły te kolana i sa lekko zaczerwienione.. Boje sie strasznie, zeby to nie daj Bog RZS nie wyszedl, bo bym sie załamała... Jakbym miala malo problemow..
|
Elizka nie nakręcaj się proszę!!! RZS to poważna choroba ale bardzo trudna do zdiagnozowania, moja mama od kilkunastu lat zmaga się z bólami stawów i to wszystkich i miała szereg objawów.. był czas że miała tak spuchnięte kolana że nie mogła chodzić.. faszerowali ją sterydami i co.. i nic.. podejrzenie RZS jest ale żaden lekarz na 100% tego nie chciał stwierdzić.. podejrzewali nawet że to może bolerioza ale to też się nie potwierdziło.
A u Ciebie Elizko może to tylko zmęczenie organizmu po zimie.. wiesz mniej ruchu, wilgoć, mniej słońca.. to wszystko ma wpływ. Polecam oczywiście badanie i konsultacje lekarską, na razie może kup jakiś suplement wspomagający stawy? Moja Mama zawsze po takiej kuracji (tylko to musisz zażywać min. 2-3 miesiące) czuje poprawę.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g
właśnie weszłam na stronę laboratorium żeby sprawdzić czy może są już wyniki i wygląda na to, że nie mam paciorkowca  ale zaraz doczytam co mam, bo coś mi tam wyhodowali. sprawdziłam tylko szybko z karteczką od gina czego ma nie być i nie ma
|
Monika 
Cytat:
Napisane przez Maga83
Idę w tym tygodniu z Olusiem do innego pediatry, bo potrafi mi rzygnąć nawet w trakcie ssania piersi, a w nocy się wierci, piszczy i wybudza się dopiero jak uleje.
|
Maga a Oluś ma objawy kolki? płacze po jedzeniu? Pytam bo u dziecka znajomej walczyli z kolką na wszystkie sposoby po czym trafił do szpitala (z innego powodu) i okazało się że to nie kolka tylko maluszek od urodzenia cierpiał na refluks żołądka! Podali leki i.. i nie to dziecko zdrowe, uśmiechnięte, najedzone bez płaczu. W życiu bym nie wiedziała że takie maleństwa mogą mieć refluks!
Cytat:
Napisane przez Wika28
że niepotrzebne  Mój małż wyznaje zasadę, że zamiast sprzątać, to lepiej się położyć i odpocząć.
|
Wika ja powiem że to są po prostu uroki młodego małżeństwa z czasem się dogadacie - on zrozumie że Ty lubisz sprzątać i kropka a Ty nauczysz się to tak robić aby mu to nie przeszkadzało Mój tż też na początku miał z tym problem.. z czasem się po prostu przyzwyczaił że ja inaczej nie umiem i po prostu zaakceptował a mój teść zawsze powtarza: "ale co Ty się tak denerwujesz przecież to A. sprząta a nie Ty" 
U mnie po weekendzie całkiem miło tylko znów za szybko minął..
Miłego dnia
|
|
|