Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-04, 11:44   #4560
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Aniołku-trzymajcie sie kochane

Wiecie co dziewczyny,ja już nie mam sił na to moje dziecko mamy problemy z brzuszkiem. Boli go puszczanie bączków i robienie kupy(najpierw jest twarda dopiero po dłuższych mękach taka jaka być powinna).
A brzuszek to masakra. Wypije mleko i jest płacz nie z tej ziemi i mam podejrzenia czemu... On wypija 120 ml mleka w 5-7 minut. To chyba nie jest normalne prawda? (Niby smoczki są z najwolniejszym przepływem).
I to chyba jest przyczyna tego płaczu. Bo na kolki dostaje kropelki,no i nie były by one zaraz po wypiciu mleka.
Nie mam juz pojęcia co robić
Co do prędkości picia mleka - mi się wydaje, że w normie to jest. Moja też tak szybko pije.
Na brzuszek chyba nie ma lekarstwa działającego w 100% - chyba tylko czas..

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
OO... tego nie wiedziałam

Właśnie, któraś z Was pytała o używany fotelik? My kupiliśmy używany Maxi Cosi Cabrio Fix i jest właściwie w stanie idealnym. Przecież to fotelik na chwilkę, tzn na jakieś pół roku do 8 miesięcy. Postanowiliśmy zainwestować w nowy przy kupnie następnego.
Ja się zdecydowałam na ten używany maxi cosi city - jeszcze go nie mam, ale na dniach będe mieć

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
hejka dziewczynki. ponawiam moje wczorajsze pytanie bo zostalo bex odp.

ile spia wasze dzieci w ciagu dnia ... ???

bo nie wiem czy martwic sie zachowaniem mojej czy nie ... od 9 juz wariuje i nie spi .. wczoraj od 9 do 23 spala 2 godziny ... jestem przerazona bo nic nie moge zrobic ...
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aska, z moim malym nie masz porownywac, bo on dopiero dzis zaczal 3 tż.
Poki co spi calymi dniami. Wczoraj byl wyjatek, caly dzien na cycu, ale tak sobie mysle - moze to dlatego, ze pierwszy raz bylismy z nim u tesciow. Nowe miejsce, nowe glosy (a bylo nas 13 osob lacznie, kazdy go chcial w obroty brac...). Bardzo malo spal, przez caly dzien wlasciwie tylko 3h.
Moja..hm. Rano jak się budzi na jedzenie po 6:00, to potem ze 2 godziny przysypia jeszcze, ale to czuwanie takie, łatwo obudzić. Potem trochę aktywności. Po kolejnym jedzeniu wypada dłuższa drzemka, zwykle koło 12 - śpi wtedy ze 2 godziny. Największa aktywność wypada na godziny po 18:00 - najczęściej wtedy włączają się brzuszkowe kłopoty i Mała sporo płacze, marudzi. Kąpiel łagodzi sprawę (chociaż ona płacze przy kąpieli przeważnie, nie lubi jakoś), po kąpieli je, przytulamy się i przysypia. (kąpiemy zazwyczaj ok 21)
Ale prawdziwy głęboki sen jest zawsze po północy. Wcześniej przysypia jedynie, szybko się budzi i pragnie zainteresowania

Tak jest zazwyczaj. Ale wczoraj np nie spała prawie cały dzień - brzuszek dręczył i się wybudzała. Dziś jest lepiej.

Teraz np. przysypia sobie w łóżeczku, niedługo pewnie zaśnie na dłużej.

----------------
Hmmm mam już 3 porcje odciągniętego mleka.. na jeden dzień muszę mieć z 6. Jeszcze trochhhhęęęę. Potrzebuję na weekend na studia.

Ogarniam teraz szybcikiem dom, pranie się robi, zaraz będe łożko ścielić i odkurzać jak dziecko pozwoli A potem będę się uczyć do tej nieszczęsnej poprawki, wezmę Młodą i jej będę czytać

Co do CH - ja jeszcze nie byłam. Ale chyba trzeba będzie niedługo iść i chyba w chuście pójdziemy, muszę się w końcu do niej przekonać. Tylko właśnie lipa z ubieraniem, jeszcze nie mam pomysłu.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora