Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Napisane przez Katate
My już w domu!
Cieszę się bardzo bo jeszcze kilka dni w szpitalu i bym chyba naprawdę urodziła 
Ja już zapomniałam, że dzieci takie malutkie się rodzą.
Jak patrzyłam na te kruszynki to już nie mogę się doczekać. Ale z drugiej strony jak pomyślę że niedługo muszę tam wrócić na poród to aż mi się gorąco robi.
Wiecie że mój mały przekroczył już 2 kg.  a jeszcze 8 tygodni zostało.
|
Gratulacje zdrowej dzidzi. Dobrze, że już jesteś w domu. Mój Bartuś na wizycie 20.03 tez pewnie będzie miał ze 2 kilosy (będzie 33 tc) albo i więcej. Serce mi rośnie jak widzę maluchy. Widocznie pod wpływem ciąży trochę się człowiek uwrażliwia na takie widoki. Ja od razu zaczynam płakać jak durna. Ale widzę, że mój TŻ tez jakiś taki zrobił się wrażliwszy. Czasem tak zapatrzy się na brzuszek i westchnie, że już nie może się doczekać, kiedy rozpakuje swój prezencik.
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25
Aah, witamy się dzisiaj w 27tc, cieszę się z każdego mijającego tygodnia, już mi brzuch przeszkadza.
I okazało się jakim okropnym ignorantem jestem, myślałam sobie, że po porodzie tak chwila moment brzuch wraca do normalnego rozmiaru, a tu się okazuje, że ten cały proces obkurczania macicy trwa tygodniami  urodzę dziecko i jeszcze trochę będę wyglądała jakbym była w ciąży  )
|
za 27 tydzień. Witam w klubie. Też myślałam, że wyjdę ze szpitala laska, a tu widzę, że byłam w błędzie. W maju czeka mnie jeszcze komunia chrześniaka TŻ. Oj tam, zakupię pas poporodowy, wbiję się w jakąś sukienkę i będę dżaga.
Szwagierka zakupiła sobie bieżnię z pasem wibrującym, po porodzie będę miała gdzie wracać do formy 
[QUOTE=axella;39570538
ah, witam w 32 tc [/QUOTE]
za 32 tydzień
Cytat:
Napisane przez anoxee
Co do snów, to mi przedwczoraj się śniło, że siedziałam u koleżanki przodem do okna i tak słonko na mnie padało. Nie wiem czemu miałam odkryty brzuch i był... prawie przeźroczysty! Widziałam jak maluch wypycha stopki w brzuch, jak się kręci, jaką ma cieniuteńką skórkę, no i... miał siusiaka.  Dzisiaj małż chodził i odliczał ile jeszcze do wizyty, pytam po co to liczy, a on na to, że chce w końcu zobaczyć siusiaka. Zaczęłam się śmiać, że ja już widziałam. 
|
Mi się śniło, że dostałam mega żylaków na całej długości nóg. 
A potem śniłam, że obcinałam Bartusiowi włosy. Miał chyba ze dwa latka i wyglądał jak mój TŻ, jak był mały. Synuś miał piękne gęste blond włoski - czyli znający życie będzie podobny do mnie, bo u mnie sny są przeciwieństwem do rzeczywistości.
Cytat:
Napisane przez anoxee
:
Zapomniałam poinformować, że dzisiaj zaczynamy 25 tc. 
|
za 25 tydzień.
Cytat:
Napisane przez candace1
10kg mniej to ja miałam na 2gi dzień po porodzie 
|
Mój plan zakłada również szybki powrót do formy. Szczerze mówiąc, myślałam, że będę chodziła w ciąży jak taka torba i że zbrzydnę. W ogóle laski teraz jakoś tak ładnie chodzą w ciaży. Ale jestem mega szczęśliwa, bo nie rozlazłam się jak sądziłam. Teraz co prawda będzie już z 10 kg na plusie, ale wszyscy mówią mi, że nie widać żebym przytyła.
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
kurna usunęło mi posta
któraś pytała o rozmiary:
56-62 to 0-3 m-cy
62-68 to 3-6 m-cy
68- 74 to 6-9 m-cy
74- 80 to 9-12 m-cy
ale to też bardzo dużo zależy od dziecka
|
Bardzo przydatne. Będzie łatwiej posegregować ciuszki.
|