2013-03-04, 14:20
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
Napisane przez Blondi2989
Ja bym się na dobudówkę nie zgodziła. Rodzice TŻ mogą stwierdzić po kilku latach, że faktycznie będzie im ciężko utrzymać duży dom i będą woleli zamieszkać w bloku - mniejsza powierzchnia, brak troski o ogrzewanie, ogródek etc. I Wam w przyszłości jak rodziców TŻ zabraknie będzie ciężej sprzedać taki dom z dobudówką (jakbyście się np zdecydowali na własny dom). Ja zdecydowanie wolałabym wziąć kredyt (skoro macie pieniądze na dobudówkę to niewielki kredyt przypuszczam) i kupić małe mieszkanie i ewentualnie w przyszłości zamienić się z teściami (oni do bloku, wy do domku) i odkładać na budowę własnego domu.
Zrobicie jak chcecie, ale musicie też brać pod uwagę aspekt przyszłościowy
My z TŻ chcemy w przyszłości mieszkać we własnym domu. Teraz nie stać nas na działkę i budowę, dlatego skorzystamy z pomocy moich rodziców, kupimy 2 pokojowe mieszkanie (ale też nie z wielkiej płyty, tylko nowsze, żeby łatwiej było sprzedać), pomieszkamy tam kilka lat, odłożymy pieniądze, sprzedamy mieszkanie, dorzucimy kredyt i się pobudujemy - mam nadzieję, że jeszcze przed czterdziestką 
|
My zas z TZ-tem chcemy narazie za granica pomieszkac, odlozyc kase na budowe domu i marzy mi, zeby tak do 35 sie wyrobic
|
|
|