|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
melduje się ale wciąż nie nadrobiłam ciężko mi teraz wygospodarować czas na wizaż na jednej drzemce przygotowuje obiad na drugiej spacerujemy a trzecia nie zawsze jest, dziś jest więc jestem do tego dochodzą obowiązki związane ze Starszakiem więc czasu ciągle za mało
u nas nic nowego, Młody pięknie je nawet spore kawałki ale też sporo ulewa- dziś dostałam w twarz strawionym obiadkiem , muszę się wybrać do lekarza, z pobudkami neiwiele się zmieniło nadal 3-4 w ciągu nocy, a poza tym Młody robi kilka kroczków-raczków a dalej na brzuchu bo tak szybciej, zrobiłam też zakupy książeczkowe u pana Aros.pl sekta kazała na liście oczywiście księga dźwięków, naciśnij mnie i kilka książeczek z serii obrazków dla maluchów, gdzieś mi mignęła lista książeczkowa dep, musze przejrzeć i zrobić kolejne zakupy sekta zobowiązuje 
ide nadrabiać, widziałam tylko że B pumci nie najlepiej, bidusia zdrowia malutka
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------
Cytat:
Napisane przez nicki86
I nie probuj, przewaznie naturany kolor jes najladniejszy... ja bym nie farbowala gyby nie siwki...
|
eeee mój naturalny jest brzydki :P
Cytat:
Napisane przez blueberry88
To twoje foty będą pierwsze!

|
czekam na fotki
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983
Oj piaskownic to ja zamierzam unikać jak ognia. Już zapowiedziałam mojej mamie która będzie siedziała z młodym jak wrócę do pracy, że piaskownice odpadają. Siedlisko wszelkiej zarazy. Nie raz z okna widzę jak u nas na podwórku kot sąsiadów chodzi szczać do piaskownicy... Fuj fuj fuj.
|
dzieci uwielbiają piaskownicę no ale jak się nie ma jej we własnym ogródku i to przykrytej to tez bym nie ryzykowała, dziś grabiłam trawnik i tyle kocich kup jest po zimie że miałam dość
Cytat:
Napisane przez karolka110
wklejam fotki naszych wczorajszych zabawkowych zdobyczy:
foto 1 taki wózeczek z wieżyczkami, które się rozkładają na małe elementy+krasnal drewniany-elastyczny(super się gryzie)+"klateczka"z dzwonkiem w środku...jak na razie hit  +kolejna wieża kolorowa
foto 2 piękny drewniany słoń do ciągania na sznureczku+ "paletka" do przekładania klocków w różnych kształtach+wózeczek na nie wiadomo co...np. klocki
foto3 takie cudo labiryntowe, można każdym elementem przesuwać 
sprawdziłam oryginalne ceny i gdybym miała to wszystko kupić, to by poszło 130 euro, a my daliśmy za wszystko 30  
|
super zabawki i to za jaką kasę 
Cytat:
Napisane przez Linka25
Kiedyś moja mała usłyszy ode mnie dlaczego nie ma rodzeństwa 
|
nas synek w nocu pilnuje więc tez prędko rodzenstwa nie będzie
Cytat:
Napisane przez ewka5891
My dzisiaj kończymy 7 miesięcy    jak ten czas pędzi 
Młody nauczył sie wstawać przy lozku, stole, w lozeczku.
|
 za wiek i umijętności
Cytat:
Napisane przez wvictoria
A to moje chłopaki - ładnie się razem bawią 
|
super chłopaki
Cytat:
Napisane przez agunia82
Aha i już jestem pewna, że widzę zębola. Prawa dolna jedynka coraz bardziej widoczna ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
|

Cytat:
Napisane przez aga 398
Dziewczyny jak Lena zjada cały słoik obiadku, ten duży, to jak mam te małe to musze dawac jej dwa?? może ona potrzebuje już wiecej?? jak myślicie??
U mnie troche sie działo... o tym niżej.....
MAM DWIE DOBRE WIADOMOŚCI
1. Lena uczy sie raczkowac na razie jest albo pupa w górze i buzia na podłodze;D albo pupa na podłodze i normalnie oparta na wyprostowanych rekach;D próbuje jednocześnie, ale wtedy noskiem uderza w podłoge;( nie płacze, wiec może nie boli, albo wcale mocno nie uderza sama nie wiem, ale tego chyba sie nie uniknie;(
2. Lenka ma trzeci ząbek Górną dwójke prawą
A TERAZ Z TYCH NIEMIŁYCH SYTUACJI DZISIAJ:
Wyszło tak jak mówilam.... mąż w końcu mi przyznał racje, zobaczył, że ja wcale nie byłam zazdrosna o marte, tylko widziałam, że coś jest nie tak.
Zajechaliśmy do jego rodziców, Lena jeszcze w bluzie i spodniach siedzi w nosidełku i gadają do niej, zaraz Marcina ojciec, że co na rączki Lenke trzeba wziąśc, Marcin powiedział, że przecież trzeba ją rozebrac, na co on, że przecież da rade ją w tym trzymac, to nie wytrzymałam wy☠☠☠ałam sie, że nam nie chodzi o to czy on da rade czy nie tylko o Lene! bo sie zgrzeje!! to oni do nas, że przecież dziecko trzeba nosic! ja mówie bedzie chodziła jak zacznie chodzic i nie trzeba nosic! to oni do nas z tekstem, tak teraz nie nosicie, później też nie bedziecie pilnowac i dbac!! no ☠☠☠☠a! ja nie dbam o swoje dziecko?! powiedziałam że nie noszenie na rekach nie jest nie dbaniem! nie życzymy sobie i nie beda nosic! mnie to nie obchodzi, ja wiem że dbam. M. powiedział, że tak chcemy i to nasza sprawa. Później pyta swojej mamy czemu jego ojciec nie da nam wejśc, małej odpocząc tylko ciągle nosic chce, to ona do nas że trzeba dziecko nosic! że my ją wychowujemy bez miłości, nie dbamy o nią, bo jej nie nosimy!! no wiec dobra powiedziałam że dla mnie napewno noszenie i nie noszenie nie jest wyznacznikiem miłości i my ją przekazujemy w każdy inny sposób!! powiedziałam że nie chce żeby było jak z siostry synem, że ma ponad 2 lata i jak nie chcą go wziąśc na rece to kładzie sie na płytki i płaczy i leży, to wiecie co usłyszałam! a niech leży i nawet cały dzień! powiedziałam krótko: no to właśnie to jesy wychowywanie bez miłości! bo ja w życiu dziecku na to bym nie pozwoliła!! powiedzieli że teraz sie nauczy nosic, ale później oduczy, bo to przecież takie proste!!!
powiedzieli że już nawet marta nie chce przyjeżdżac bo nei pozwalamy nosic! na co ja to sory ale jak ona przyjeżdża tylko po to by nosic to jej problem, jak bedzie miała swoje to bedzie mogła nosic 24/7! jej sprawa. a zresztą to ona przyjeżdża do Leny czy do Adama??
no ale zauważyłam bo ostatnio nie dałam jej Leny bo ja ją trzymałam, to już nie zeszła do nas
I tak wyszło że my nie wychowujemy córki z miłościa, źle ją wychowujemy itp, w sumie to chyba jesteśmy najgorsi??
No i M. widac że przyznał i racje bo sie wydarł, że czego oni oczekują, skoro marta sobie planuje że bedzie z naszym dzieckiem chodziłą na spacery, nie pyta tylko stawia mnie przed faktem dokonanym, mówi żebym przywiozła wózek to ona i adam zabiorą Lene żebym sobie od niej odpoczeła?! a kto powiedział że ona mnie meczy? jak mnie zmeczy to mam meża od tego!!
a i teściom dajemy Lene trzymac na kolanach, żeby siedziała, nie nosic, czyli nie to że nie mają żadnego kontaktu! ale jak se chcą!! wali mnie to i mnie w☠☠☠☠ili!!
A co mną jeszcze wstrząsneło: że my wsadzamy dziecko w KORYTO (czyt. nosidełko) i zostawiamy same sobie...!!! no jak Lena sama nie siedzi, na brzuszku już płacze, a na pleckach nie poleży bo sie obraca, to co mam zrobic?? cały dzień na kolanach na prosto trzymac?? to wiekszą krzywde jej wyrządze niż im sie wydaje...
ależ sie wczoraj wkurzyłam, spac nie mogłam tak mnie brzuch bolał:/ jeszcze M. mówi wieczorem, że może jednak dawac wszystkim ją nosic, bo im przykro.. powiedziałam że marta niech se zrobi dziecko, przecież umie i nosi całe dnie, a jego rodzice, jak se chcą ja napewno nie bede zmieniała naszego sposobu wychowywania Leny tylko dlatego że oni chcą nosic ją bez celu... bo ja meczyła sie później nie bede... po co ją mam nosic, jak ona tego sie nie domaga?? czy to byłoby z mojej strony normalne jakby dziecko specjalnie uczyła noszenia?? ona idzie do roku a nie wraca do miesiąca i bedzie co raz cieższa....
|
dzecko do roku powinno jeść 10 gr mięsa dziennie, może lepiej dawaj mu jeden duży słoiczek a nie dwa małe, proporcje będą lepiej skomponowane
co do noszenia to już tu kiedyś pisałyśmy że człowiek jest noszeniakiem i nosić go trzeba, ja noszę małego oczywiście bez przasady, lekki to on nie jest to tak jakbyś się bała że się przyzwyczai do przytulania
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW
U nas tak jest od początku  Potrafi ulać poprzednim posiłkiem tuż przed następnym 
|
nie martwi Cie to? trochę długo, czytałam że dziecko może ulewać do 6 miesiąca, może to refluks? ja u mojego podejrzewam alergie pokarmową tylko jeszcze nie zczaiłam na co
Cytat:
Napisane przez bebe1987
. Na dzień dobry wklejam zdjęcie mojej uchachanej córki  .
|
kochana
Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-04 o 19:33
|