2013-03-04, 20:51
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Napisane przez Iwa844
Podołasz, podołasz  Ilość zależy od apetytu dziecka. Alicja miesiąc temu najadała się tym małym słoiczkiem, teraz zjada 190, ale wiadomo - czasami mniej. Generalnie didek da Ci znać ze już nie chce, będzie się odwracał, mamlał językiem, wypychał jedzonko językiem. Za dużo na pewno nie podasz
Gęstość mniej więcej słoiczkowa
Co do składu to tak naprawdę wszystko może być ryzykowne, bo nawet marchewka może uczulać. Najlepiej byłoby gdybyś przez 2-3 dni podała zupkę z jednej firmy, o jednakowym składzie (oczywiście wtedy gdy podstawę - marchewka+ziemniak - macie już opanowaną). Wtedy będziesz mogła wskazać ewentualny alergen, co mam nadzieję nie będzie jednak konieczne 
|
Iwa Ty to masz anielską cierpliwość. Antek właśnie przez 3 dni dostawał marchewka+ziemniak, dlatego pytam o zupki. Teraz przez 2 dni chcę wprowadzić jakiś owoc, a później właśnie spróbować jarzynowej. Iwa padniesz jak przeczytasz moje pytanie, ale... 190 ml czy gram? Bo to chyba różnica prawda? Ty masz chyba na myśli te słoiczki 190g, tak? Wydaje mi się, że któraś z dziewczyn pisała o ml i troszkę zgłupiałam.
|