Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-05, 09:10   #2008
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

jestem już po wizycie. wagi małego nie znam, stan wód bez zmian, rozwarcie takie samo jak było, na ktg jeden skurcz. powoli zaczynam myśleć, że mylę ruchy małego ze skurczami oczywiście zapomniałam powiedzieć o tym wczorajszym bolącym kłuciu w kroku

co do zwolnienia-oczywiście powiedział, że nie może już mi wypisać, może tylko macierzyński no więc zaczęłam się dopytywać czy aby na pewno się nie da, no to on że na co? na jaką patologię jak to już koniec i jak coś to można rozwiązać? ale po chwili dodał, że chyba że na coś niezwiązanego z ciążą, jakieś przeziębienie czy coś takiego... wytłumaczyłam mu o co chodzi, przytwierdził że rzeczywiście to są niesprawiedliwe przepisy i w końcu dostałam zwolnienie do 12.03 z powodu ogólnego złego samopoczucia, co akurat jest zgodne z prawdą bo czuję się jakby mnie czołg przejechał. no i stwierdził, że najwyżej będzie musiał się tłumaczyć... aha powiedział jeszcze, żebym nie myślała, że jak uda mi się chodzić w ciąży do tego 17 to będę w domu siedziała po terminie, także jakby co to po 13-tym czeka mnie szpital, ale to nic, przeżyję.

główka jest bardzo bardzo nisko, bo jak mnie badał na fotelu padły słowa: o cholera ale główka nisko... co by nawet trochę tłumaczyło ten wczorajszy ból, bo miałam wrażenie że główka się zaraz wysunie...

no i tak to... mam czekać na skurcze. ale powiem Wam, ze tak się tym wszystkim zdenerwowałam, że ciśnienie mi wyszło 176/100

Mokka ten roczny macierzynski jest od 17 czy 18.03?

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
U mnie od wczoraj wieczora prawdopodobnie bardzo małymi partiami zaczął odchodzić CZOP Czyli ile czasu mi zostało? Tylko poproszę te pozytywne prognozy W tym momencie to najbardziej zaczelam sie bac, ze bede sie musiala wybrac do szpitala wczesniej niz przed piątkową wizytą... a wtedy kończy mi się zwolnienie i chcialam gina poprosic o 2tygodniowe (a przynajmnej 10dniowe-tj. Do 18stego), bo wiem ze jesli zwolnienie skonczy mi sie w czasie pobytu w spitalu, to tam juz mi przymusowo polecą od następnego dnia z macierzyńskim (nawet gdyby Młodemu się wcalre nie spieszyło)
Kwiatuszku, a to czy gin Ci jeszcze wystawi zwolnienie to tylko kwestia jego dobrej woli. Bylam wczoraj w kadrach zawiezc zwolnienie i tam dziewczyny same mowily zebym nogi sciskala no i ze gin moze zwolnienie wypisac nawet na dluzej niz przewidywany tp (np jesli wg usg mu wyjdzie poxniejszy). Podobno jesli gin ma jakies problemy, to czasem zwykly internista chętniej zwolnienie wypisze. Musimy kombinowac jesli tylko nasze Maluchy zechcą się wstrzymac
tak, bo oni mogą ale nie chcą, bo później zus może się do nich przyczepić. gin mówił, że teraz trochę odpuścili ciężarnym ale był taki czas, że co chwilę musiał pisać pisma i się tłumaczyć dlaczego wystawił zwolnienie

a czemu w szpitalach tak ten macierzyński wciskają to nie rozumiem właśnie mi wpadło na myśl, że z tego co napisałaś wynika, że skoro mam zwolnienie do 12.03, termin na 13.03 i wtedy by mnie położył do szpitala to tak czy siak tego 13.03 wcisną mi macierzyński