Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Toksyczna przyjaciółka ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-05, 08:58   #10
somethinggood
Zadomowienie

Dot.: Toksyczna przyjaciółka ?

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Odnośnie wytłuszczonego to teraz zastanawiam się, czy inni czasem mnie tak nie odbierają Stety/niestety mam śmiech głośny, podobny do Pakosińskiej (po mamusi ) i wszyscy znajomi twierdzą, że najpierw mnie słychać, a potem widać; albo jak ktoś ma dojść gdzieś do baru, gdzie już jestem, to też się nabijają, że nie muszą dzwonić, gdzie siedzimy, bo trafią po śmiechu. W rozmowy też się lubię wtrącać (po mamusi ) Teraz muszę sobie zrobić rachunek sumienia, czy być może takie coś nie przytłacza w jakiś sposób innych
Absolutnie nie o to chodzi , są osoby których jest pełno, jest to urocze i ja osobiście czuje się bardzo dobrze w takim towarzystwie. Problem się zaczyna kiedy wiesz ,że komuś zrobisz przykrość , ale i tak to robisz , bo to stawia Cię w lepszym świetle.

Dziękuje bardzo za rady ! Kontaktu z nią nie urwe , ponieważ jest ona z naszego towarzystwa, a nie chce mojej BFF stawiać w sytuacji niezrecznej "wybieraj ".

Ja mam taki problem , że jestem mało asertywna i staram się być dla każdego pomocna i miła. Mam wrażenie , że owa koleżanka o tym wie i to wykorzystuje.
Problemem nie jest również jej wyjątkowość, bo owszem jest interesująca osoba, ale ja i inne osoby z naszej grupy znajomych są bardzo wartościowe. Poprostu po namyśle stwierdzam , że najważniejsze dla mnie jest być skromnym, a jej tego brakuje

Edytowane przez somethinggood
Czas edycji: 2013-03-05 o 08:59
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując