Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-05, 12:22   #139
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No te klimaty to lipiec/sierpień za ciepło wydaje mi się, że tylko byś się męczyła.

A co do jedzenia to tez tak czasem miałam na początku. Z jakiejś ulotki od gina wyczytałam, że żeby nie było mdłości to trzeba jeść letnie posiłki bo ciepła np zupa czy właśnie podczas gotowania bardzo intensywnie pachnie.
nio męczyłabym się.. o to chodzi. Już pisalam mężowi wlasnie smsy, żeby zalatwial wolne na maj:P to mi odpisał, że pogadamy w domu, ale że przecież ostatnio rozmawialiśmy na temat kredytu na dom i musimy jaknajwięcej uzbierac na wkład włąsny, żeby jak najmniej tego kredytu brac.. Ma kochany rację, ale na wakacje bym pojechala:P

Z tym jedzeniem u mnie coraz gorzej Ci powiem.. i na slodycze nie moge patrzec.. co nigdy sie nie zdarzylo wczesniej:P bo bylam od nich uzalezniona:P zawsze pożerałąm kazde ilości czekolady, ciastek.. a teraz jużod tygodnia leżą takie pyszne czekoladowe bombonierki, ciastka i czasem coś skubne, ale tak to mnie mdli na ich widok:P
A ile już Ci przybylo kg?

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
A czy możecie wrzucić jakieś sprawdzone przepisy na gołąbki wypisane tak łopatologicznie żebym zakumała co i jak ??

Maxwelko i Motylku a wy robiłyście już kiedyś gołąbki?? Zawsze serwujecie takimi smakołykami to mam nadzieję, że na gołąbki też macie jakieś fajne przepisy
Ja do pol kg mielonego daję jajko, pieprz, sól, ryż ugotowany. To mieszam Calą główkę kapusty obgotowuję, żeby liście mi poodchodzily. Zawijam w nie mielone, obsmażam, wkladam do dużego garnka, zalewam to wodą z solą i przecierem pomidorowym, i dusze pod przykryciem ok, 1,5 h (może troche krocej), wtedy wyjmuję gołąbki i doprawiam sos, dodaje przyprawy, wiecej przecieru, zagęszczam mąką z wodą i Voila! gotowe Ostatnio wyszły mi przzeeepyszne! zupelnie jak mojej mamy

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

Dziękujemy za kciuki przynajmniej te dot. obrony. Wszystko poszło sprawnie i gładko i mam męża inżyniera (wydawać by się mogło że to tylko obrona a jednak ktoś ponoć się nie obronił od nich z roku). Czekamy jeszcze na info z pracy

Kindziu witaj i mocne za teścik i orzeszka

hm... coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam

ale piękną pogodę mamy
:brawo: dla TZ!

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dziś po 19 Tż ma negocjować w końcu z szefem warunki dalszej współpracy więc proszę o kciuki
Chciał podwyżkę, ale coś gadali o obniżce
mocne oby się udało!

Ja idę na "spacer" do skrzynki po listy i gazetki

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2013-03-05 o 12:21
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora