2013-03-05, 17:33
|
|
Raczkowanie
|
Jak wyczyścić kożuch z psiej śliny?
Witam 
Dziś od rana przepiękna wiosenna pogoda, postanowiliśmy z moim Tż zabrać psa na spacer do lasu. Ubraliśmy się ciepło i wyruszyliśmy w drogę. Na miejscu podbiegł do nas duży pies. Mój facet wziął na ręce szybko naszego yorka żeby uratować go przed staranowaniem przez tamtego, ale psisko na niego skoczyło, objęło mocno brudnymi łapami i nie chciało puścic... Właściciele tego psa, którzy szli z nim (jedyni ludzie jacy w tej chwili byli obok), zupełnie nie zareagowali na naszą prośbę żeby zawołali psa na smycz - ba! nie przyznali się do niego 
I tu następuje moje pytanie: kożuch mojego Tż jest brudny, udało mi się go otrzepać ze śladów psich łap już w lesie, ale są na nim wciąż ślady śliny które wyglądają na lekko połyskującej skórze jak matowe plamy. Niestety nie jest to taka gładka skóra jak na butach, którą da się bez problemu umyć mokrą szmatką, ale taka mięciutka, w dotyku przypominająca nieco zamsz (ale to nie jest zamsz), ciężko mi określić jej fakturę, ale boję się trochę cokolwiek z nią zrobić.
Znacie jakąś metodę na nieinwazyjne doczyszczenie kożuszka z psiej śliny? Będę bardzo wdzięczna
|
|
|