Dot.: Spaghetti a la MagJa
No to na dobry początek i ja cosik dodam.
Spaghetti a la MagJa 
Składniki (na 4 porcje)
500g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
400g spaghetti
2 puszki pomidorów w zalewie (bez skórki)
3 ząbki czosnku
3 cebule
1 mała puszka koncentratu pomidorowego
250g sera żółtego
olej do smażenia
przyprawa do spaghetti Kamis
bazylia
oregano
Wykonanie:
Posiekaną drobno cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek wrzucić na rozgrzany tłuszcz i lekko podsmażyć (na małym ogniu).
Następnie dodać mięso i smażyć od czasu do czasu mieszając i rozgniatając tworzące się grudki.
Gdy mięso będzie już dobrze usmażone należy zalać je pomidorami wraz z zalewą i dodać cały koncentrat.
Całość dusić pod przykryciem, aż do wytworzenia w miarę jednolitego sosu. Od czasu do czasu mieszać.
Dodać przyprawę do spaghetti, bazylię i oregano.
Podawać, gdy sos lekko zgęstnieje razem z makaronem spaghetti (ugotowanym wg przepisu na opakowaniu) i startym żółtym serem.
Smacznego
Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2005-05-25 o 08:40
|