2013-03-07, 22:39
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
Napisane przez machaj
no a teraz dziewczyny powiedzcie mi jak mam zrobić truskawkowy krem do tortu??  libra?  bo jak wymieszam ubitą śmietanę z truskawkami to mi się ciapa z tego zrobi a sam mascarpone będzie za ciężki? mam jeszcze mrożone truskawki i kombinuję nad tym tortem... i powiedzcie mi co jeszcze fajnego na ciepło na kolacje można dać? chce te pałki z kurczaka w piekarniku upiec i coś jeszcze by się przydało... będzie 14 os więc dość sporo...
|
Bita śmietana ,cukier do smaku ,truskawki zmiksowane na mus i żelatyna ,mam gdzieś w zeszycie przepis jutro poszukam jak znajdę to Ci prześlę
Cytat:
Napisane przez nataszka25
U mnie dziś brak nastroju do pisania, więc wpadam złożyć Oleńce życzenia i znikam.
Miłego dnia.
|
uuuu co się stało czy zwykły dół
Cytat:
Napisane przez monka23
Nataszka ja tyz tyz . Jeszcze mnie tz dobil tym strychem i chodzę wkurzona , cały dom zabawkami zawalony nie ma jak przejść . A jeszcze dziś koleś przychodzi powierzyć ile wykładziny na górę nam trzeba. Ja dalej w łóżku , pierdziele , tz bedzie sie tłumaczył . Zdebilaly Debilny debil . No tak mnie wpienil tym strychem  normalnie z równowagi mnie wyprowadził .
|
To co wy tam robicie gruntowny remanent ? jaką wykładzinę kładziecie tylko nie mów że białą 
Cytat:
Napisane przez sara 85
[/COLOR]Macie może jakiś sprawdzony przepis na murzynka? potrzebuje taki przepis zeby do ciasta dodać dżem?
|
to nie jest typowy murzynek ale konsystencja i smak podobny i bardzo dobry ,ulubione ciasto chłopaków u mnie ,masy nie robię bo mi się nie chce przekładam go po prostu dżemem http://www.mojewypieki.com/przepis/c...m-czekoladowym
Cytat:
Napisane przez evitka21
dziewczyny, potrzebuję tortowej porady (libra, :prosi)
robię torta brzoskwiniowego (tego z milky way)-czym go naponczować bezalkoholowo?
bo brzoskwiniowy syrop z puszki to za bardzo ulepek będzie chyba, co?
rozcieńczyć go, czy np, cytryny dodać?
czy z czymś pomieszać? czy w ogóle co polecacie?
|
mocną herbatą lub tak jak pisałaś do syropu dolej trochę wody i daj sok z cytryny
Cytat:
Napisane przez monka23
Evi ejj no to rozcienczony syrop jest git , albo gorzka herbata . Ale wiesz ja troche dochodzilam co to prawdziwa bita smietana także poczekajmy na Libre , przez jej ręce przepieklo sie tysiące ciast 
|
dzięki za uznanie 
Cytat:
Napisane przez evitka21
|
mmmm może być dobry 
Cytat:
Napisane przez ania p
U okulisty do dupy  
Szymek ma astygmatyzm większy niż ja 
Wada mu wychodzi na + nie wiem do cholery skąd jak u mnie każdy ma minus . Okulary nosić będzie , ale za dwa tygodnie idziemy jeszcze na badania . Bo babka zgłupiała . Tym okiem co niby gorzej powinien widzieć , to on czyta lepiej .
Zła jestem jak cholera na te okulary 
Olkę za dwa tygodnie też zabieram .
|
no nie ma się co wściekać nic nie zrobisz jak trzeba to trzeba
Cytat:
Napisane przez madziwnia
dziewczyny a robiła któas tego brzoskwiniowego z milkywayów??? dobry?
ja zawsze robie nowy tort nigdy 2 razy tego samego nie robię
zaczynam menu na urodziny sporządzac
|
ja go robiłam jest na prawdę pyszny ,ja mam kilka takich co je powtarzam min. właśnie ten ,tiramisu,chałwowy,szwarc waldzki
A co to dzisiaj jakiś dół zbiorowy 
Ja tam z dzisiejszego dnia jestem bardzo zadowolona 
Nawet zapomniałam że jutro dzień kobiet,ale ja nie przywiązuję wagi do tego święta jakoś
|
|
|