Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-08, 11:50   #1804
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
lepiej isc i wiedziec co trzeba leczyc wtedy moze szybciej zajdziesz wiec biegusiem do lekarza i sie nie przejmuj mnie tez trafia jak mam dostac a to nastapi niestety jutro
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

witamy

wiesz, myślę że każda z nas czuję taką frustrację, kolejny miesiąc, kolejna @ i nic... obawy, że coś jest nie tak.
Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
witaj, dołącz do nas zawsze milej mija czas, i możemysobie pogadac o naszych zarówno problemach jak i szczęściach
powodzenia, i idz jak najszybciej, ja poszłam z innym problemem zlecono mi badania hormonalne i hop mam wysoka prolaktyne która uniemozliwia mi zajście w ciążę. Mam nadzieję że to jedeyny mój problem.
Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
czytałam jak się żaliłaś jeszcze na innym wątku - nie wiem co czujesz bo my zaczynamy dopiero, ale nie bój sie iść do lekarza ja mam dokładnie na odwrót - mogłabym co miesiąć biegać żeby się upewnić że wszystko w porządku albo co nie jest w porządku (a w sumie tak gites fest nie jest ale nie panikuje )

lepiej wiedzieć i zaradzić niż kolejne miesiące się zadręczać.

ja na punkcie mojego zdrowia i strachu o zajscie w ciąże miałam fizia - torche problemów z hormonami. to było po tym jak się dowiedzieliśmy że w mojej rodzinie jedno małżeństwo nigdy nie będzie mogło mieć dzieci (jeden jedyny wyjątek w mojej mnożącej się jak króliki rodzinie). wtedy padło na mnie - panika i strach bo przecież to te same geny i może ja też nie moge.
może to zabrzmi brutalnie i ostatecznie ale ogarnęłam sie dopiero po paru latach gdy wewnętrznie zaakceptowałam możliwość adopcji. nie wiem jak się będę czuła i co będe myślała gdy ten fakt stanie przed nami ale miałam już 10 lat by to w sobie trawić...

jak pisałam wcześniej ja po 1cs miałam wyrwane pare dni z życia ze smutku wiec mi sie serducho kroi na myśl o Tobie. Nie martw się Kochana - leć do lekarza i porób badania - może to po prostu jakiś stan zaplny. znam mnóstwo par które starały sie 2,3 a jedna 4 lata o dziecko a teraz mają po 2 czy 3 dzieciaków

a tak wogóle już do wszystkich - jestem tu nowa, nie wiem jak długo się staracie - jeśli to dłuższe problemy (2,3 lata) to polecam naprotechnologie. mega proste sprawy i bardzo logiczne podejście do organizmu kobiety. interesowałam się tym troche - ze względu na moje fobie i że moja znajoma z tego skorzystała - okazało sie że jest uczulona na większość produktów spożywczych- wyeliminowała je (schudła strasznie - no bo ile można jeśli tylko 10 produktów? ) podobierali jej indywidualnie jakieś leki i słuchajcie zaszła chyba po 6 miesiącach od rozpoczęcia terapii a mieli z mężem taką przypadłość o której mnie na studiach (uniwersytet medyczny) uczyli że nie ma praktycznie szans na ciąże.

ale nie bede was zanudzać szczegółami

no i znowu się rozpisałam...
Witam, przepraszam za to moje nocne wtarcie, ale miałam chwile załamania. Dziękuje dziewczyny za wsparcie, słowa otuchy. Ja dokładnie wiem że powinnam pójśc do lekarza już parę miesięcy sobie powtarzam że się zapiszę ale właśnie tylko powtarzam. Boję się pójść, boję się usłyszeć coś złego, ale po dzisiejszej kolejne nieprzespanej nocy postanowiłam pójść, nie zwlekać zapisać się i mieć zgłowy co będzie to będzie. A może pomogła mi w tym książka.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2013-03-08 o 14:37
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora