2013-03-10, 16:39
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
Cytat:
Napisane przez nietoperek22
Polecam różnego rodzaju napoje roślinne w proszku, dostępne na allegro, sklepach internetowych i z żywnością wegetariańską, mój ulubiony to owsiany i gryczany, choć i kokosowym nie pogardzę  są pycha i wychodzą kożystniej cenowo bo za 500g proszku z którego jest kilka litrów napoju płacisz około 12zł, fajne mleka płynne są dostępne w Biedronce z chyba 4zł około. A co do serów to w różnych sklepach internetowych są zamienniki, np. wegański tarty żółty ser, ni ciągną się ale na tostach i w kanapkach fajnie smakują, a wegańska mozzarella nawet dość dobrze rozpuszcza się po ogrzaniu. Kiedyś stąd kupowałam sery itp. http://vegevege.pl/category.php?id_category=16 ale widzę, że teraz nie mają w ofercie tartego serka. Zawsze możesz też zrobiś sobie swoje tofu, z soji albo szybciej z gotowego mleka sojowego (wystarczy do gorącego wlać odrobinę octu lub soku z cytryny i na gazę zebrać i idcisnąć uważony serek).
|
wygląda super, na pewno spróbuję z tofu w domu kiedyś chciałam zrobić własne melko sojowe ale koszmarnie wsztystko kipiało i pomysł upadł.
dziś zrobiłam burgery z kotlecikami z pęczaku (niestety nie chciały się kleić - nie wpadłam na to że masa musi wystygnąć ), dodałam twarożku z nerkowców, kremu z buraczków, rukoli, roszponki, surowych pieczarek i wszystko byloby pieknie gdyby nie to ze wyszlo mi tego tyle, ze przez tydzien bede to jadla z TŻem
|
|
|